ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΟ Πέτρος Σαράκης στο «Δυτικά FM 92,8»: Μέχρι τύφλωση από αισθητικές επεμβατικές πράξεις όταν γίνονται από ερασιτέχνες!

Ο Πέτρος Σαράκης στο «Δυτικά FM 92,8»: Μέχρι τύφλωση από αισθητικές επεμβατικές πράξεις όταν γίνονται από ερασιτέχνες!

Ο Πέτρος Σαράκης στο «Δυτικά FM 92,8»: Μέχρι τύφλωση από αισθητικές επεμβατικές πράξεις όταν γίνονται από ερασιτέχνες!

Ανησυχία προκαλούν τα όσα ανέφερε ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Πέτρος Σαράκης στο «Δυτικά Fm 92,8».

Μη γιατροί εκτελούν ιατρικές πράξεις για τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης γυναικών και ανδρών, διακινδυνεύοντας να προκαλέσουν σοβαρές παραμορφώσεις σε πρόσωπο και σώμα αλλά και προβλήματα υγείας που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμα, σημείωσε.

Ο γνωστός Αγρινιώτης γιατρός μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή της Φόνης Γερμενή, «Μαζί… Δυτικά» με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που εφιστούσε την προσοχή του κοινού. Ο κ. Σαράκης σημείωσε ότι το φαινόμενο της «θεραπείας» με botox, υαλουρονικό και άλλα ενέσιμα από μη πλαστικούς γιατρούς ή δερματολόγους, σε χώρους όπου δεν τηρούνται οι αναγκαίες συνθήκες ασφάλειας και με σκευάσματα αμφίβολης ποιότητας, είναι συχνότατο σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Αγρινίου.

Ο κίνδυνος να φράξει κάποιο αγγείο δεν είναι μηδαμινός όταν πραγματοποιούνται αυτές οι πράξεις αλλά όπως παρατήρησε, ένα ειδικευμένος στο αντικείμενο γιατρός ξέρει ακριβώς τι να κάνει και μάλιστα τάχιστα για να μην προκληθούν μη αναστρέψιμες βλάβες. «’Υπάρχουν αρτηρίες που καταλήγουν στην οφθαλμική αρτηρία και είτε γίνει ένεση στις ρινοπαριακές που είναι το σύνηθες, είτε στη μύτη, είτε στο μέτωπο, μπορεί να οδηγήσει (σ.σ. η φραγή) μέσα σε δευτερόλεπτα σε μόνιμη τύφλωση», ανέφερε παραδειγματικά ο πλαστικός χειρουργός.

Δεν είναι λίγες οι φορές που πλαστικοί χειρουργοί καλούνται να διορθώσουν τα «λάθη»… ερασιτεχνών η αντιμετώπιση των οποίων προϋποθέτει χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία χωρίς να είναι βέβαιο ότι οι θεραπευόμενοι θα επιστρέψουν στην πρότερη κατάσταση τους, όταν για παράδειγμα έχει προκύψει νέκρωση χείλους και το πρόσωπο έχει παραμορφωθεί.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του πλαστικού χειρουργού Πέτρου Σαράκη:

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ