Ο Πέτρος Μπελέρης στο «Δυτικά FM 92,8»: Εθνικής σημασίας η υποψηφιότητα του πατέρα του (ηχητικό)

«Να στείλει μήνυμα ελευθερίας και υπερηφάνειας το εκλογικό σώμα»

beleris-petros-1

Ο Πέτρος Μπελέρης που βρέθηκε στο Αγρίνιο ανήμερα της γιορτής του πολιούχου  Αγίου Χριστοφόρου (9.5.24) και μετέφερε το μήνυμα ότι ο αγώνας του πολιτικά διωκόμενου πατέρα του Φρέντη Μπελέρη αφορά τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος Δικαίου, μίλησε στο «Δυτικά FM 92,8».

Όπως είπε στη Δήμητρα Λαοπόδη μεταφέρει τις θέσεις και τις ιδέες του πατέρα του (υποψηφίου ευρωβουλευτή με τη Ν.Δ.)  που είναι άδικα φυλακισμένος και στερείται την ελευθερία λόγου. Περιέγραψε πώς με πλαστές κατηγορίες περί εξαγοράς ψήφων δεν του επιτράπηκε να ορκιστεί δήμαρχος Χειμμάρας και βρίσκεται φυλακισμένος για ένα χρόνο τώρα. Ψευδομάρτυρας από τη μια και γυναίκα δικαστής που έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα από την άλλη, σύμφωνα με τον Πέτρο Μπελέρη, συνέβαλαν καθοριστικά στην έκβαση αυτής της «δίκης - παρωδία».

«Θα ήθελα να βρίσκεται σήμερα ο πατέρας μου εδώ» είπε ο γιος του Φρέντη Μπελέρη και αναφέρθηκε στον τρόπο που πραγματοποιούνται για λογαριασμό του οι περιοδείες ανά την Ελλάδα. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σχολίασε επικριτικά την ανεπίσημη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Εντι Ράμα, στην Ελλάδα στις 12 Μαΐου, ημερομηνία της προφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη. 

Η εκλογή του  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αναδείξει ότι το θέμα δεν είναι διμερές αλλά de facto ευρωπαϊκό, σημείωσε ο γιος του, έκανε λόγο για ιστορική υποψηφιότητα (η πρώτη Βορειοηπειρώτη). Για το λόγο αυτό κάλεσε το εκλογικό σώμα να στείλει μήνυμα ελευθερίας και υπερηφάνειας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πέτρου Μπελέρη στο «Δυτικά FM 92,8»: