ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓιατί ο Παπαναστασίου δεν έχασε τις εκλογές από το Πάρκο;

Γιατί ο Παπαναστασίου δεν έχασε τις εκλογές από το Πάρκο;

Γιατί ο Παπαναστασίου δεν έχασε τις εκλογές από το Πάρκο;

Οι αναγνώσεις ενός εκλογικού αποτελέσματος μπορεί να είναι πολλές, αναλόγως της σκοπιάς. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένα πράγματα και την «επήρεια» ενός έργου, της ανάπλασης του Πάρκου, στο εκλογικό αποτέλεσμα. Έξι χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ο Παύλος Μοσχολιός, το 2014 ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές, εξαιτίας της υπόθεσης της ανάπλασης του Πάρκου, που επιχειρήθηκε εκείνη την εποχή. Κάτι τέτοιο ειπώθηκε και ορισμένους δημοτικούς συμβούλους στην προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου. Σίγουρα αυτή η ιστορία είχε και πολιτικές επιπτώσεις δυσμενείς για τότε δήμαρχο, αλλά μάλλον είναι μεγάλη κουβέντα να πεις ότι έκρινε εκείνες τις εκλογές.

Σήμερα όμως πια έχουμε την πολυτέλεια να κρίνουμε τα πράγματα με κάποια δεδομένα, που εκείνη την εποχή δεν είχαμε στα χέρια μας. Σήμερα λοιπόν ξέρουμε πως οι τότε αντιδρώντες στην επιχειρούμενη ανάπλαση, όχι μόνο είχαν ένα «πάτημα» για να αντιδρούν, αλλά δικαιώθηκαν κιόλας από την απόφαση του ΣτΕ. Οι τότε αντιδρώντες στην υπόθεση του Πάρκου δεν είχαν ιδιαίτερα πολιτικά οφέλη. Ο Δ. Τραπεζιώτης, για παράδειγμα και η παράταξή του, που είχαν «σηκώσει» αρκετά το θέμα Πάρκο, όχι μόνο δεν κατάφεραν να αφήσουν εκτός δευτέρου γύρου των εκλογών τον Π. Μοσχολιό, αλλά έμειναν 10 ολόκληρες μονάδες πίσω του. Ο δε Π. Μοσχολιός κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που συγκέντρωσε το 2019, η «διάδοχη» παράταξη της δικής του παράταξης, το «Αγρίνιο Μπορείς» στο ιδεολογικοπολιτικό φάσμα του δήμου.   Αλλά αν καταλύτης των εξελίξεων είναι το Πάρκο, ο Γ. Παπαναστασίου που το 2019 δεν παρέδωσε κανένα Πάρκο αναπλασμένο, γιατί δεν έχασε τις εκλογές;

Γιατί, κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν, ότι για το Πάρκο σημασία δεν έχει τόσο η ανάπλαση αυτή καθεαυτή, όσο η κατά το δυνατόν «ανοικτή» διαδικασία, με ενημέρωση των πολιτών, με διαβούλευση και πάνω από όλα με τήρηση της νομοθεσίας.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr