ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Πάνος Μαρνέζος για την 6η “Ελαία” στον “Δυτικά FM”: Να αναδειχθούν οι εξαγωγικές δυνατότητες της ελιάς

Ο Πάνος Μαρνέζος για την 6η “Ελαία” στον “Δυτικά FM”: Να αναδειχθούν οι εξαγωγικές δυνατότητες της ελιάς

Ο Πάνος Μαρνέζος για την 6η “Ελαία” στον “Δυτικά FM”: Να αναδειχθούν οι εξαγωγικές δυνατότητες της ελιάς

Ο αντιδήμαρχος Πάνος Μαρνέζος μιλώντας στο “Δυτικά FM 92,8” για τις εργασίες της 6ης “Ελαίας” που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου στις 2 και 3 Ιουνίου τόνισε ότι στη διάρκειά τους, μεταξύ άλλων, αναμένεται να αναδειχθούν οι εξαγωγικές δυνατότητες της ελιάς και τα πολύπλευρα οφέλη για την περιοχή  από τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.

Ο αντιδήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης κα απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με τη συμμετοχή επιστημόνων, της ΠΕΜΕΤΕ, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, της Ένωσης Αγρινίου, του Ιταλικού Συνεταιρισμού Ελαιολάδου “Pandolea” και ελαιοπαραγωγών.

Την ημερίδα συντονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου.

Ακούστε τι ανέφερε στο “Δυτικά FM 92,8” o Πάνος Μαρνέζος:

Το Σάββατο 3 Ιουνίου, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου και το ΚΔΑΠμεα του Δήμου Αγρινίου «Η γελαστή πολιτεία».

Ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Λεωνίδου θα ετοιμάσει παιδικό πρωινό με προϊόντα ελιάς και θα μαγειρέψει με τοπικά προϊόντα.

Ο Αγρινιώτης εικαστικός Δημήτρης Κρέτσης δημιουργεί live με θέμα την ελιά.

Στο χώρο της Αγοράς θα λειτουργεί έκθεση προϊόντων από ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Αγρινίου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δημοπρατείται το καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Ο Πάνος Μαρνέζος με αφορμή την πρόσφατη “περιπέτεια” ενός αδέσποτου μικρής ηλικίας σκύλου για το οποίο ανέλαβε να δώσει λύση ο Δήμος Αγρινίου, αναφέρθηκε στο ζήτημα του καταφυγίου. Έκανε γνωστό ότι δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες. Οι 700.000 ευρώ από το “Φιλόδημος” είχαν διασφαλιστεί ωστόσο εκκρεμούσαν μια σειρά από δικασικασίες στις οποίες εμπλέκονταν Πολεοδομία και Αρχαιολογική Υπηρεσία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Δήμητρας Λαοπόδη ανέφερε ότι θα υπάρχει κτηνίατρος αλλά αν δεν γίνονται στειρώσεις και “τσιπάρισμα” δεν θα είναι αρκετά ούτε… 50 καταφύγια! Τέλος πρόκειται να δημιουργηθεί και ένα μητρώο αναδοχής για να φιλοξενούνται τα ζωάκια  προσωρινά  από ενδιαφερόμενους.

Μεσολόγγι: O Eμποροβιομηχανικός εφιστά την προσοχή το προσεχές τριήμερο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ