ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΟ Πάνος Καμμένος στο Αγρίνιο

Ο Πάνος Καμμένος στο Αγρίνιο

Με προτάσεις, δριμύτατη κριτική, κάλεσμα συνεργασίας και άριστη γνώση των τοπικών θεμάτων εμφανίστηκε ο κ. Καμμένος προχθές Κυριακή στο Αγρίνιο κατά την διάρκεια διήμερης περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία

Περιοδεία στην Αιτωλ/νία πραγματοποίησε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος το Σαββατοκύριακο, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Λαλιώτη, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και απλά συνεπώνυμό του κ. Καμμένο και τοπικά στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., τον πολιτευτή κ. Μιχαλάτο και τον κ. Ντούπη.

Πριν συνεχίσει την περιοδεία του στην περιοχή της Αμφιλοχίας και αφού είχε περάσει από τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο ο κ. Καμμένος παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου το μεσημέρι της Κυριακής. Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. σχετικά με το ζήτημα της επιχορήγησης των κομμάτων, δηλώνοντας: «Οι ΑΝ.ΕΛ. είναι σε δύσκολη θέση. Η συγκυβέρνηση αποφάσισε τα κονδύλια που διατίθενται για τις εκλογές να τα διαθέσει περισσότερο στους εταίρους της. Από τα 7 εκατ. ευρώ της κρατικής επιχορήγησης οι ΑΝ.ΕΛ. παίρνουν μόνο 52.000 ευρώ. Είναι μια από τις τακτικές που εφαρμόζεται από την συγκυβέρνηση, αποκλείοντας την αντιπολίτευση και ιδίως τους ΑΝ.ΕΛ.».
Μετά την δυναμική είσοδο του κ. Καμμένου και πριν αναφερθεί στα πανελλαδικά ζητήματα έθιξε τα τοπικά ζητήματα, τονίζοντας ότι γνωρίζει καλά το νόμο, υπενθυμίζοντας την καταγωγή του, εκ μέρους της μητρός του, από την περιοχή του Πλατάνου Ναυπακτίας. «Τα προβλήματα της Αιτωλ/νίας χρόνια τώρα παραμένουν τα ίδια και διογκώνονται». Μίλησε για την επικινδυνότητα των δρόμων και για τον σχεδιασμό των νέων δρόμων που γίνονται κατά παράβαση, όπως είπε. Μίλησε για την συρρίκνωση των υπηρεσιών στην Αιτωλ/νία, με συγκεκριμένα παραδείγματα και την υποβάθμιση του κλάδου της υγείας, εξηγώντας τον ρόλο του νέου νοσοκομείου, παρά την υποστελέχωση του και την αποδυνάμωση των υπόλοιπων Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών γιατρών. Στάθηκε ιδιαίτερα στην υποβάθμιση του πρωτογενούς κλάδου, σημειώνοντας ότι το κόστος παραγωγής είναι μεγαλύτερο από το κόστος διάθεσης του εκάστοτε προϊόντος.
Στην γενική τοποθέτησή του ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς βάζουν ως ασπίδα τους νεοδημοκράτες για να προστατέψουν τον Βενιζέλο. «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον αείμνηστο Παπανδρέου και τον αείμνηστο Καραμανλή. Αυτή είναι συγκυβέρνηση κάλυψης των ενόχων», είπε, συμπληρώνοντας λίγο αργότερα: «Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός. Στους ΑΝ.ΕΛ. χωράνε τα παιδιά και τα εγγόνια αυτών που εξορίστηκαν στην Μακρόνησο και τη Γυάρο και αυτών που τους φυλάγανε».
Τα βέλη του έστρεψε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ πιστεύουν στην Ε.Ε. της Μέρκελ, ενώ υπέβαλε πρόταση, η οποία είναι η Ελλάδα να κυρηχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να σταματήσει η αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων και τα παράνομα δάνεια.
Επιδίωξη του κ. Καμμένου είναι να επαναποκτηθεί η εθνική κυριαρχία, να μειωθεί η φορολογία στο 8%, να παγώσουν οι υποχρεώσεις όλων για 2 χρόνια, ενώ παράλληλα να στηθεί ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας με μηδενικό Φ.Π.Α. στο ψωμί, το λάδι, το αλεύρι και σε άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης.
Πρωταρχικός στόχος επίσης είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, η ενίσχυση του τουρισμού με την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ. Το βαρύ χαρτί για την ουσιαστική ανάπτυξη θα είναι, κατά τον κ. Καμμένο, η ενέργεια. «Στη Δυτική Ελλάδα υπάρχουν τεράστια αποθέματα ενέργειας».
Ακόμη, κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις απηύθυνε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., αρνούμενος να παραδέχεται την θεωρία των δύο άκρων. Στο κάλεσμα αυτό βέβαια βάζει κόκκινες γραμμές στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής που σχετίζονται με την υπεράσπιση των θέσεων και των συμφερόντων της Ελλάδας.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr