ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ Παφίλης θυμήθηκε τη νύχτα των Ιμίων και το Ν. Παπαναστάση στο Θάλαμο Επιχειρήσεων

Ο Παφίλης θυμήθηκε τη νύχτα των Ιμίων και το Ν. Παπαναστάση στο Θάλαμο Επιχειρήσεων

Ο Παφίλης θυμήθηκε τη νύχτα των Ιμίων και το Ν. Παπαναστάση στο Θάλαμο Επιχειρήσεων

Τα εθνικά θέμα στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνια στα 12 ναυτικά μίλια και προ ημερών με τη σύμβαση για τα Rafale. Η συζήτηση που έγινε ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και επικεντρώθηκε όπως είναι φυσικό στα ελληνοτουρκικά, που βρίσκονται σε συνεχιζόμενη κρίση. Και φυσικά έγιναν πολλοί παραλληλισμοί με κρίσεις του παρελθόντος.
Ο Θ. Παφίλης, επικαλέστηκε μαρτυρία του έτερου βουλευτή του ΚΚΕ από την Αιτωλοακαρνανία, Νίκου Παπαναστάση, ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν στον θάλαμο επιχειρήσεων ως αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων και τόνισε πως επέμβαση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού «πάγωσε» με αμερικανικό δάκτυλο.

«Τα Ελληνικά πολεμικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν. Και στον τομέα αυτό είχαμε υπεροπλία και μπορούσαμε να αποτρέψουμε κάθε επίθεση. Ο Νίκος Παπαναστάσης ήταν στον θάλαμο επιχειρήσεων και επειδή έχουν περάσει αρκετά χρόνια μπορώ να το πω. Τα ελληνικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν και τι έγινε; Οι Αμερικάνοι μας είπαν “STOP”. Και μετά ο K. Σημίτης βγήκε και είπε “ευχαριστώ” στους Αμερικάνους», σημείωσε ο κ. Παφίλης θέλοντας να αναδείξει τη θέση του ΚΚΕ πως τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι αμερικάνοι.

Πάντως αν και γνωρίζαμε ότι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ είχε μακρά και ευδόκιμη θητεία ακόμη και στις Ειδικές Δυνάμεις, δεν γνωρίζαμε ότι τη νύχτα των Ιμίων βρίσκονταν στο θάλαμο επιχειρήσεων. Το μάθαμε από το Θ. Παφίλη.

Εφημερίδα Συνείδηση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του γηπέδου Παναιτωλικού για τον αγώνα με τη Λαμία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ