ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑθλητικα ΝεαO Π. Τάγκαλος καλεί την ΕΠΟ να μην πληρώσει τα νομικά έξοδα Παπαχρήστου

O Π. Τάγκαλος καλεί την ΕΠΟ να μην πληρώσει τα νομικά έξοδα Παπαχρήστου

O Π. Τάγκαλος καλεί την ΕΠΟ να μην πληρώσει τα νομικά έξοδα Παπαχρήστου

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε νωρίτερα σήμερα (27.10.22) προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο πρόσφατα υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τάγκαλος.

Σκοπός της επιστολής είναι να ζητήσει από την ΕΠΟ να μην παράσχει οικονομική βοήθεια προς την πλευρά του προέδρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Τάκη Παπαχρήστου στην ένσταση που έχει καταθέσει η πλευρά Τάγκαλου για την νομιμότητα και την εγκυρότητα των πρόσφατων εκλογών. “Αλλιώς καλείστε να συνδράμετε και για την εκπροσώπηση των σωματείων που έχουν προσφύγει τα οποία είναι κι εκείνα μέλη σας”, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του κ. Τάγκαλου, επικεφαλής της παράταξης “Νέα Ποδοσφαιρική Εποχή” :

“Αξιότιμοι κύριοι,

Με σειρά ανακοινώσεων έχουμε δημοσιοποιήσει από τον Απρίλιο έως σήμερα, το όργιο των παρανομιών στις εκλογικές διαδικασίας που επέλεξε ο κ. Παπαχρήστος και οι συνεργάτες του για να παραμείνουν αγκιστρωμένοι στις καρέκλες τους, στο Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

Αποκλείοντας αυθαίρετα την παραμονή των εκλογών τον μοναδικό αντίπαλο υποψήφιο για τη θέση του προέδρου. Κάνοντας «λάστιχο» τον εκλογικό κατάλογο. Αρνούμενος τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ομάδων που ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γ.Γ.Α. Ακόμα και εκείνων που δικαιώθηκαν προσφεύγοντας στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Επιτρέποντας τη συμμετοχή ομάδων που δεν είχαν αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Στις επισημάνσεις μας για τις αδιαφανείς διαδικασίες, τη μη τήρηση νόμων και κανονισμών, η μόνιμη απάντησή του ήταν «κάνετε ένσταση». Ολοκλήρωσε με αποκλεισμούς και σκοτεινές μεθοδεύσεις, μια διάτρητη από νομικής και ηθικής άποψης διαδικασία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην εκφραστεί η βούληση των Σωματείων που στην συντριπτική πλειοψηφία ήταν εναντίον του.
Και φυσικά «κάναμε ένσταση» διεκδικώντας τα αυτονόητα στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Βέβαιοι ότι το νομικό πλαίσιο που ισχύει σε μία δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει τον βιασμό της λογικής, της ηθικής και του δικαίου.

Αλλά η εκλεγμένη με παράνομες διαδικασίες διοίκηση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, με περίσσιο θράσος έρχεται να προσθέσει μια ακόμα απίθανη πρόκληση της νοημοσύνης των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο: Ζητάει την οικονομική συμβολή της Ε.Π.Ο. για την κάλυψη των δαπανών της νομικής υποστήριξης!!! Τι θέλει να υποστηρίξει; Τις παρανομίες της, οι οποίες νομοτελειακά την οδηγούν στην έκπτωση!!!

Ελπίζουμε ότι η Ομοσπονδία δεν θα γίνει χορηγός στην προσπάθεια κάποιων παραγόντων που κατέλαβαν με παράνομους χειρισμούς και διαδικασίες διοικητικές καρέκλες και καλούνται πλέον να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις τους και την δράση τους αυτή ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αν πρόθεσή της είναι η αποδοχή του αιτήματος, τότε θέτουμε το ερώτημα αν η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να παράσχει αντίστοιχη οικονομική στήριξη και στη δική μας παράταξη που εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία Σωματείων – μελών σας. Που οι παράνομες πράξεις της παράνομα εκλεγμένης διοίκησης της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, μας ανάγκασαν πολλές φορές να καταφύγουμε στις δικαστικές αίθουσες για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, με πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος.

Κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ
Κύριοι της Εκτελεστικής Επιτροπής

Έχετε την υποχρέωση να ενημερωθείτε πριν τη λήψη κάθε απόφασής σας, για να υπερασπιστείτε το δίκαιο, τις δημοκρατικές διαδικασίες και να προστατέψετε τα συμφέροντα (οικονομικά κ.α.) τη Ομοσπονδίας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι με μεθοδευμένο και ψευδές έγγραφο, το οποίο εκδόθηκε από το αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ στο οποίο προεδρεύει ο κ. Παπαχρήστος, αποκλείστηκε από τις εκλογές ο υποψήφιος πρόεδρος Π. Τάγκαλος. Υπόθεση για την οποία θα ζητηθούν εξηγήσεις δια της νομικής οδού.

Στην Αιτωλοακαρνανία όλοι γνωρίζουν (ακόμα και στενοί συνεργάτες του δεν το αρνούνται) τις μεθοδεύσεις και τους παράνομους χειρισμούς του. Άλλωστε η κατάσταση που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, αποτελεί την εικόνα του καθρέπτη της δράσης του.

Μην τον ακολουθήσετε στον κατήφορο!”.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ