ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ Π. Παυλόπουλος για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου και τις οθωμανικές φαντασιώσεις του Ερντογάν

Ο Π. Παυλόπουλος για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου και τις οθωμανικές φαντασιώσεις του Ερντογάν

Ο Π. Παυλόπουλος για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου και τις οθωμανικές φαντασιώσεις του Ερντογάν

Πολύ έξυπνη ιδέα του Δήμου Ναυπακτίας να δημιουργήσει, αφού ο κορονοϊός ματαιώνει τις συνηθισμένες εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, ένα βίντεο με προσωπικότητες που μιλούν για το μεγάλο ιστορικό γεγονός.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Δήμου Ναυπακτίας για την 449η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, ο πρώην Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζει και τα τρέχοντα ζητήματα με την Τουρκία και αναφέρεται στα επίκαιρα διδάγματα και μηνύματα της Ναυμαχίας σε επίπεδο διεθνών σχέσεων και αξιών.

Μεταξύ άλλων ο Π. Παυλόπουλος εκτιμά ότι η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, διδάσκει όμως και σημειώνει με νόημα πως «η νίκη των χριστιανικών – ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου δεν αξιοποιήθηκε, ο οθωμανικός στόλος κατανικήθηκε, αλλά η κυριαρχία των Οθωμανών στη Μεσόγειο συνεχίστηκε, αφού οι χριστιανικές δυνάμεις δεν πήραν τα μέτρα τους όπως θα έπρεπε, με βαρύ τίμημα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη». «Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα με την Τουρκία, θα πρέπει κάποτε να καταλάβει ποια είναι τα όριά της και να εγκαταλείψει αυτές τις οθωμανικές φαντασιώσεις» είπε καταλήγοντας ο Π. Παυλόπουλος.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ζητούν την αποπομπή της παράταξης της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr