ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαO Π. Γερουλάνος στο “Δυτικά Fm 92,8”: Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και πάλι με όρους λαϊκής βάσης

O Π. Γερουλάνος στο “Δυτικά Fm 92,8”: Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και πάλι με όρους λαϊκής βάσης

O Π. Γερουλάνος στο “Δυτικά Fm 92,8”: Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και πάλι με όρους λαϊκής βάσης

Για τα όσα πρεσβεύει η υποψηφιότητά του μίλησε στο «Δυτικά FM 92,8» και το Δημήτρη Παπαδάκη ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, που σήμερα περιόδευσε στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Ο Παύλος Γερουλάνος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ελλάδα «χρειάζεται αποσυγκέντρωση της εξουσίας». «Πρέπει πρώτα απ’ όλα να διευρύνουμε την παραγωγική βάση, να μπουν περισσότεροι Έλληνες στο παιχνίδι της δημιουργίας. Η διεύρυνση αυτή μπορεί να γίνει, όταν στην εξουσία έχει πρόσβαση περισσότερος κόσμος» είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

Ένα κρίσιμο ερώτημα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τίθεται είναι αν ο επόμενος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να έχει την ιδιότητα του βουλευτή, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα μέσα από την αντιπαράθεση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να μπει «σφήνα» ανάμεσα στους Μητσοτάκη και Τσίπρα. Για τον Παύλο Γερουλάνο δεν θα είναι πρόβλημα αν ο επόμενος πρόεδρος δεν είναι βουλευτής.

«Υπάρχουν άξια στελέχη στη Βουλή, που μπορούν για το μικρό χρονικό διάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές να παίξουν αυτό το ρόλο στη Βουλή. Έχω δεσμευθεί ότι ο κοινοβουλευτικός που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους θα είναι αυτός που θα ηγηθεί του κόμματος στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

Πρόσθεσε όμως ότι «αυτή την ώρα το κόμμα χρειάζεται να αποκτήσει θέσεις και ο αρχηγός του να… λιώσει σόλες και να πάει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να μιλήσει με τον κόσμο να καταλάβει τις προτεραιότητες της κάθε περιοχής, να ακούσει για αυτές, να μιλήσει για αυτές και να προχωρήσουμε έτσι μπροστά».

Η πρώτη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο, είναι «να ξαναστήσουμε το κόμμα από την αρχή, να λειτουργήσει σωστά το κόμμα, να γίνει εκφραστής των θέσεων που αφορούν την κοινωνία».

Αναφορικά με την λειτουργία του κόμματος ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε για ένα ανοικτό κόμμα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κόμμα πρέπει να είναι ανοικτό, γι’ αυτό και πρότεινα την διεξαγωγή τεσσάρων debate σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας για να συμβολίσουμε ότι το κόμμα μιλάει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Και γι΄αυτό επίσης πρότεινα την ηλεκτρονική ψηφοφορία για να μπορούν να ψηφίσουν άνθρωποι που είναι σε απομακρυσμένα χωριά, απόδημοι Έλληνες, αλλά και όσοι φοβούνται λόγω της πανδημίας να προσέλθουν στις κάλπες. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε σχολιάζοντας την άρνηση των συνυποψήφιων του λέγοντας : «Ακόμα χρειάζεται να γίνει δουλειά, να βγει η «μούχλα» από το κόμμα και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και πάλι με όρους λαϊκής βάσης και των επαγγελματικών στρωμάτων, τα οποία πάντα εκπροσωπούσαμε, αλλά σήμερα όχι»

«Αν δεν δείξουμε εμείς ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε, δεν μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να αλλάξουμε και το πολιτικό σύστημα της χώρας» αυτή είναι για τον Παύλο Γερουλάνο η πρώτη προτεραιότητά του.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Γερουλάνου στο “Δυτικά Fm 92,8”:

Στις 29 Δεκεμβρίου το 3ο Agrinio Night Run & Santa Run – Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr