ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠεριβαλλονO Ορειβατικός Αγρινίου έκοψε την πίτα του στο καταφύγιο – Το “παρών” έδωσε ο Φορέας Διαχείρισης

O Ορειβατικός Αγρινίου έκοψε την πίτα του στο καταφύγιο – Το “παρών” έδωσε ο Φορέας Διαχείρισης

O Ορειβατικός Αγρινίου έκοψε την πίτα του στο καταφύγιο – Το “παρών” έδωσε ο Φορέας Διαχείρισης

Ο Ορειβατικός Αγρινίου έκοψε την καθιερωμένη πίτα στο καταφύγιο στου πρόποδες του Παναιτωλικού.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Αγρινίου και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Κυριακή 13-2-2022, τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων κ. Αρετή Δράκου, γραμματέας-οικονομολόγος και κ. Νίκος Παλαιός, επόπτης-φύλακας, παρευρέθηκαν στο καταφύγιο του ορειβατικού συλλόγου Αγρινίου στο χωριό Περιστέρι, στους πρόποδες του Παναιτωλικού όρους, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Παρέδωσαν το λεύκωμα του Φορέα Διαχείρισης για τα πουλιά του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού στον πρόεδρο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Βασίλη Νταούλη με την ευχή για προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος που αποτελεί κοινό στόχο τόσο του Φορέα Διαχείρισης όσο και του ΕΟΣ Αγρινίου.

Ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων κ. Γιάννης Σελιμάς δήλωσε: «Η καλή διατήρηση της άγριας ζωής και των οικοτόπων των ορεινών όγκων του νομού Αιτωλοακαρνανίας που ανήκουν σε περιοχές του δικτύου Ναtura 2000 αποτελούν για τον Φορέα Διαχείρισης βασική προτεραιότητα στο πλαίσιο τόσο των ευρωπαϊκών οδηγιών όσο και της εθνικής νομοθεσίας.

Ένας από τους βασικούς χρήστες των δασικών οικοσυστημάτων είναι και οι ορειβατικοί σύλλογοι που μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ορειβατικού και μονοπατητικού τουρισμού με σκοπό την δημιουργία μιας βιώσιμης ευημερίας για τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών».

Διαγράφεται ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος από τη Ν.Δ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ