ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Νίκος Στακιάς νέος διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ο Νίκος Στακιάς νέος διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Μετακινείται από το Καρμανδάνειο Νοσοκομείο

Ο Νίκος Στακιάς νέος διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Στα χέρια του η «καυτή πατάτα» της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία

 

Ο Νίκος Στακιάς, πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, θα είναι ο νέος διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Ο κ. Στακιάς είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Οκτώβριο ως διοικητής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, προχθές όμως εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η μετακίνησή του στη θέση του επικεφαλή της 6ης ΥΠΕ.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι απαραίτητα ευχάριστα για τον κ. Στακιά, ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί τα συγκεντρωμένα προβλήματα των δομών Υγείας του νομού Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο, σε μια εποχή που τα μηνύματα από την Κυβέρνηση μόνο ευχάριστα δεν είναι για τη δημόσια Υγεία. Τα προβλήματα μάλιστα του νοσοκομείου Αγρινίου είναι γνωστά σε όλους και έχουν γνωστοποιηθεί μάλιστα ήδη και στον ίδιο τον νέο διοικητή της 6ης ΥΠΕ, με έγγραφο το οποίο βρήκε να τον περιμένει στο γραφείο του και το οποίο περιέχει τα αιτήματα του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή», που συντονίζει τις σχετικές δράσεις για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη το νοσοκομείο Μεσολογγίου πραγματοποίησε εφημερία νομού χωρίς να διαθέτει αναισθησιολόγο, ενώ και ο εξοπλισμός του στο καρδιολογικό εργαστήριο είναι ελλιπής και δεν επιτρέπει την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών. Στην ίδια κατάσταση όμως και το νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο πλέον πραγματοποιεί εφημερίες δίχως καρδιολόγο, θέτοντας έτσι σε επισφαλή λειτουργία μια σειρά κλινικών του νοσοκομείου και κυρίως της μονάδας εντατικής θεραπείας. Παράλληλα όμως, στο νέο διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν τεθεί υπόψη και καταγγελίες για συγκεκριμένα πρόσωπα που απασχολούνται στις δομές Υγείας του δήμου χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα από το νόμο τυπικά προσόντα.

«Καυτή» επομένως η θέση του νέου διοικητή ο οποίος θα πρέπει να βρει λύση σε μια σειρά σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα στην προσπάθειά του αυτή να έχει συμπαραστάτες νέους διοικητές των δύο νοσοκομείων, καθώς το θέμα της τοποθέτησης νέων προσώπων δεν θεωρείται ακόμα λήξαν.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr