ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΟ νεότερος ηλικιακά υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Μίλτος Ζαμπάρας Στην «Σ»

Ο νεότερος ηλικιακά υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Μίλτος Ζαμπάρας Στην «Σ»

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ Μίλτος Ζαμπάρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία. Είναι Περιβαλλοντολόγος και υπ. Διδάκτορας του Πολυτεχνείου Πατρών. Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τη ρύπανση και υποβάθμιση της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και τον Αμβρακικό κόλπο. Έχει πάρει μέρος σε συναντήσεις που αφορούν το περιβάλλον και την Ανάπτυξη σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες. Είναι εισηγητής σε πολλά Διεθνή Συνέδρια για το περιβάλλον και συγγραφέας μελετών σε διεθνή περιοδικά. Ενεργός στη νεολαία, έχει πάρει μέρος σε κινήσεις πολιτών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο αστικό περιβάλλον.

Η «Σ» δεδομένου του ότι είναι ο μικρότερος ηλικιακά υποψήφιος του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε συνέντευξή μέσα από την οποία ξεδιπλώνονται οι σκέψεις ενός νέου ανθρώπου ο οποίος για πρώτη φορά εκτίθεται σε εκλογές.

1)Είστε ένας νέος επιστήμονας, τι ζητά ένας νέος με το δικό σας βιογραφικό στην Περιφέρεια;
Σήμερα, όλο και περισσότεροι νέοι ωθούνται να αφήσουν την χώρα μας και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Η εξαγωγή επιστημονικού προσωπικού έχει ως απόρροια την αποδυνάμωση της χώρας μας. Οι νέοι, με τις γνώσεις και την εξειδίκευσή τους μπορούν να αποτελέσουν την πρωτοπορία για την ανασυγκρότηση της χώρας και με αυτή την έννοια θα πρέπει να μείνουμε εδω και να το παλέψουμε ο καθένας με τον τρόπο του ώστε να ξαναφτιάξουμε την χώρα μας από την πρώτη κιόλας μετατροϊκανή ημέρα.

2) Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους νομίζετε ότι ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας»;
Η ψήφος του πολίτη στην Περιφέρεια είναι συνάρτηση της ψήφου του που αφορά τη γενικότερη πολιτική που ακολουθείται. Η πολιτική που έχει καταστρέψει την Υγεία, την Εκπαίδευση, τον κοινωνικό ιστό είναι αυτή που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στην Αυτοδιοίκηση, με περικοπές χρηματοδότησης της τάξης του 65%. Αλλάζοντας λοιπόν την αυτοδιοίκηση μπορούμε να αλλάξουμε κι αυτή τη γενικότερη πολιτική. Η αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει ως αποκούμπι του κόσμου που πλήττεται και όχι ως εφαρμοστής των μνημονικών πολιτικών.

3) Πως πιστεύεται ότι μπορείς με τις γνώσεις σας και την εξειδίκευσή σας σε θέματα περιβάλλοντος να βοηθήσετε σε μια πιθανή εκλογή σας;
Η περιοχή της δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα η Αιτωλοακαρνανία έχουν φυσικούς πόρους, νερά- ορεινούς όγκους την ίδια στιγμή που είμαστε ουραγοί σε ανάπτυξη. Είμαστε η 4η Περιφέρεια απ’ το τέλος –σε πανευρωπαϊκό επίπεδο– με τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροχρόνια ανέργων, που φτάνουν στο 72%. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ανασυγκροτηθεί η παραγωγική διαδικασία και κάθε πόρος της Περιφέρειας να διατεθεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας στη μεταποίηση/τυποποίηση αγροτικών προϊόντων. Είμαστε υπέρ των ήπιων τουριστικών μορφών ανάπτυξης εκμεταλλευόμενοι τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, τις περιοχές του δικτύου Natura, σε συνδυασμό με την ντόπια παραγωγή. Από τη δική μου πλευρά θα βοηθήσω με τις γνώσεις μου στη δημιουργία ενός αειφορικού αναπτυξιακού μοντέλου της Περιφέρειας με κέντρο τον άνθρωπο.

4) Γιατί επιλέξατε να στηρίξετε με την συμμετοχή σας την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» και όχι κάποιον άλλο συνδυασμό;
Ως νέα γενιά πρέπει να πάρουμε θέση και δυστυχώς, θέση ακρίβειας. Με ποιον είμαστε; Τι πρέπει να κάνουμε; Είμαστε με την ζωή και όχι με την επιβίωση. Πρέπει να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα πρόσωπά μας. Μόνο εάν αγωνιστούμε θα καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα μέλλον ελπίδας. Να ανασυγκροτήσουμε την χώρα μας. Αυτό όμως είναι υπόθεση όλων μας και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας. Ανήκω στον χώρο της αριστεράς από τα εφηβικά μου χρόνια και με αυτή την έννοια, συμμετέχω ως υποψήφιος στο συνδυασμό του Βασίλη Χατζηλάμπρου.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr