ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΟ Νεκτάριος Φαρμάκης στον “Δυτικά Fm” για το ζήτημα της ποικιλίας της ελιάς Καλαμών (ηχητικό)

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στον “Δυτικά Fm” για το ζήτημα της ποικιλίας της ελιάς Καλαμών (ηχητικό)

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στον “Δυτικά Fm” για το ζήτημα της ποικιλίας της ελιάς Καλαμών (ηχητικό)

Στο μείζον θέμα της ποικιλίας της ελιάς Καλαμών αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, μιλώντας στον “Δυτικά Fm”.

Τάχθηκε υπέρ μιας λύσης χωρίς τοπικιστικά κριτήρια καθώς όπως σημείωσε μιλάμε για ένα “εθνικό προϊόν” που φέρνει στη χώρα μας πάνω από 220 εκατ. ευρώ, συνάλλαγμα δηλαδή. “Αν συνυπολογίσει κανείς τα εκατομμύρια ελιών που έχουν φυτευτεί τα τελευταία χρόνια, μιλάμε για διπλασιασμό αυτού του τζίρου τα επόμενα χρόνια “, συμπλήρωσε. Γι’ αυτό και, όπως παρατήρησε δεν μπορεί για 2.500 τόνους ελιάς Καλαμών, γιατί αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί στη Μεσσηνία, να μείνει απ’ έξω η υπόλοιπη ποσότητα που αφορά όλη τη χώρα.

Για τη Δυτική Ελλάδα και περισσότερο για την Περιφερειακή Ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας όπου παράγονται 40.000 – 45.000 τόνοι ελιάς, αντιλαμβάνεστε ότι το πλήγμα τόσο για τον παραγωγό όσο και τον έμπορο, θα είναι τεράστιο, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης.

Αναφέρθηκε ακόμα στις επαφές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με τον αρμόδιο υπουργό και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια δεν θα περιοριστεί στην πολιτική διεκδίκηση αλλά θα συνδράμει και με νομικές γνωμοδοτήσεις τεκμηριώνοντας δηλαδή τη νομική υπόσταση του συγκεκριμένου αιτήματος. Δεν είναι μια έωλη και γενικόλογη απαίτηση αλλά δίκαι απαίτηση με νομικό υπόβαθρο”, σχολίασε και τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης πρωτοβουλίας του Υπουργείου για την έκδοση συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φαρμάκης την ώρα της συνομιλίας του με τη Δήμητρα Λαοπόδη κατευθυνόταν στην Αρχαία Ολυμπία όπου σε ειδική εκδήλωση επρόκειτο να τιμηθούν όσοι συνέβαλαν στην ανανέωση του φυτικού κεφαλαίου της περιοχής, έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας, ιδιώτες ανταποκρίθηκαν και χάρη στις δωρεές τους ανανεώθηκαν 150.000 ελαιόδεντρα. Όπως εξήγησε ο κ. Φαρμάκης το ύψος των δωρεών ξεπερνά το ποσό των 800.000 ευρώ.

Ακούστε τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στον “Δυτικά Fm”:

Πέθανε ο διευθυντής του ΕΦΚΑ Πατησίων εν ώρα εργασίας – Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ