ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ μέσος μισθός είναι για λίγους γιατί το χάσμα μικρών-μεγάλων είναι τεράστιο!

Ο μέσος μισθός είναι για λίγους γιατί το χάσμα μικρών-μεγάλων είναι τεράστιο!

Ο μέσος μισθός είναι για λίγους γιατί το χάσμα μικρών-μεγάλων είναι τεράστιο!

Οι ειδικοί λένε ότι είναι εφικτό το 2027 να δούμε τον μέσο μισθό 250 ευρώ μεγαλύτερο από ότι σήμερα. Έχει βγει ο Έλληνας πρωθυπουργός κι έχει πει ότι στόχος είναι τα 1500 ευρώ. Για τον κατώτατο μισθό, εννοείται ότι θα πάει κάπου 10% πάνω από εκεί που είναι τώρα.

Το θέμα όμως είναι ότι ο μέσος μισθός δεν θα είναι αυτός που θα εισπράττουν όλοι…
Δυστυχώς, στην Ελλάδα η μισθολογική απόκλιση είναι τεράστια. Όταν ο ένας στους δύο εν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ μικτά – αντιστοιχούν το πολύ σε 820 ευρώ καθαρά λόγω των κρατήσεων για φόρους και εισφορές – αυτός δεν μπορεί να περιμένει ότι σε τρία χρόνια θα έχει φτάσει στο μέσο επίπεδο. Θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση του, θα έχει λάβει αύξηση; Ναι.

Μισθό όμως 1500 ευρώ δεν πρόκειται να δει, αυτό πρέπει να το καταλάβουν άπαντες και κυρίως να το πει η ίδια η κυβέρνηση, διότι δίνει την εντύπωση ότι πληρώνει εκείνη τα λεφτά για τους μισθούς στις επιχειρήσεις κάτι που δεν είναι αλήθεια.

Και δεν μπορεί να είναι αλήθεια σε μια χώρα όπου η καλύτερη δουλειά που υπάρχει είναι στο Δημόσιο κι όχι στον ιδιωτικό τομέα!
Η αγορά εργασίας προσφέρει πολύ λίγες καλά πληρωμένες θέσεις και η απογραφή του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» το αποδεικνύει. Υπάρχουν μόλις 433.000 θέσεις εργασίας με μεικτές αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ (ούτε καν η μία στις πέντε) ενώ πάνω από 2.000 ευρώ καθαρά παίρνει μόνο το 3,6% του συνολικού πληθυσμού ή 83.500 άνθρωποι!

Θέλει μεγάλες επενδύσεις τις οποίες θα υπηρετήσουν ικανά στελέχη για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Και αυτό θέλει χρόνια.

Κάποιος πρέπει να τα πει στον κόσμο αυτά κι όχι να εξαγγέλλει αυξήσεις μισθών στις εταιρείες των άλλων! Επίσης, κάποιος πρέπει να πει στον κόσμο ότι τα 5 από τα 8 κόμματα της Βουλής είναι εχθρικά προς τις μεγάλες επενδύσεις! Και τα 3 που απομένουν είναι ζήτημα αν έχουν πλειοψηφία μέσα τους που θέλουν τέτοιες επενδύσεις…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Το άρθρο 16 που είναι… τοτέμ στην Ελλάδα και η Χούντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ