ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ μεγάλος φόβος στο Μεσολόγγι βλέποντας να μην προχωρούν οι προσλήψεις

Ο μεγάλος φόβος στο Μεσολόγγι βλέποντας να μην προχωρούν οι προσλήψεις

Ο μεγάλος φόβος στο Μεσολόγγι βλέποντας να μην προχωρούν οι προσλήψεις

Ο μεγάλος φόβος στο Μεσολόγγι βλέποντας να μην προχωρούν οι προσλήψεις

Η απόλυτη προτεραιότητα για τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας είναι η κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο των κενών οργανικών θέσεων γιατρών σε κλινικές, όπως οι χειρουργικές, οι καρδιολογικές, αλλά και νευραλγικά τμήματα όπως το αναισθησιολογικό ή το αιμοτολογικό.

Στο Μεσολόγγι όμως ιδίως επικρατεί ένας άλλος φόβος αυτός του κλεισίματος ή της οριστικής υποβάθμισης του νοσοκομείου Μεσολογγίου σε κέντρο υγείας.

Υπό αυτό το πρίσμα βλέπουν όχι μόνο οι υγειονομικοί φορείς, αλλά και πολλοί τοπικοί φορείς τις ελλείψεις, που καταγράφονται στην παρούσα συγκυρία και τη δυστοκία στις προσλήψεις.

Η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι τα προβλήματα που καταγράφονται σήμερα είναι ο προάγγελος ή… η κερκόπορτα για το σχέδιο του νέου «χάρτη» του ΕΣΥ, όπου εκεί φέρεται να υπάρχει πρόβλεψη για ένα νοσοκομείο ανά νομό.

Μάλιστα η εκτίμηση αυτή γίνεται πιο «βαθιά», καθώς είναι εξ΄ορισμού δύσκολο για την οποιαδήποτε κυβέρνηση στο τελευταίο χρόνο της θητείας της να πει κλείνω το τάδε ή το δείνα νοσοκομείο, έτσι λοιπόν εκτιμάται ότι με το να μην προχωρούν οι νέες προσλήψεις, οδηγούμαστε σε de facto συγχωνεύσεις κλινικών και σε εφημερίες σε επίπεδο νομού…

Επί του παρόντος η εκτίμηση αυτή δεν φαίνεται να βρίσκεται εντελώς στον… «αέρα», το αν θα επιβεβαιωθεί μένει να το δούμε… Γιατί, σε κάθε περίπτωση είναι στο χέρι των αρμοδίων να διαψεύσουν τέτοιες εκτιμήσεις.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

2,6 εκατ. σε δόσεις πήρε από τον Τριαντόπουλο ο Κωνσταντάρας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ