ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟ Μανιάτης μας θύμισε γιατί κόντεψε να διαλυθεί η Ελλάδα

Ο Μανιάτης μας θύμισε γιατί κόντεψε να διαλυθεί η Ελλάδα

Ο Μανιάτης μας θύμισε γιατί κόντεψε να διαλυθεί η Ελλάδα

Ο Μανιάτης μας θύμισε γιατί κόντεψε να διαλυθεί η Ελλάδα

Η προχθεσινή ομιλία του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη υπήρξε για τους υποψιασμένους ανησυχητικά αποκαλυπτική. Για τους περισσότερους ήταν απλά μια παράθεση στοιχείων για τον πλούτο σε υδρογονάνθρακες που διαθέτει η Ελλάδα. Άντε, το πολύ να ήταν και μια αισιόδοξη νότα για το μέλλον σε ένα περιβάλλον καθόλου ευοίωνο, όπως είπε και ο ίδιος ο ομιλητής.

Το ζήτημα όμως ήταν βαθύτερο για όποιον έζησε στο πετσί του τα γεγονότα από το 2008 έως το 2013 και μετά την κοινωνική αναταραχή και την “μνημονιακή” τριετία μέχρι το 2015 να έρθει η ελπίδα της “πρώτης φοράς αριστερά”.

Μέχρι, δηλαδή, να καταλαγιάσουν οι… παρτιζάνοι κάθε είδους μια υποψία την είχαν: φώναζε το πράγμα πως ό, τι γίνεται γύρω μας δεν γίνεται γιατί είχαμε (και τότε!) χούντα ή γιατί είχαν κοπεί οι μισθοί (που είχαν αρχίσει να επανέρχονται)…

Κάτι βαθύτερο συνέβαινε και αυτό ήταν ότι διάφορα κέντρα που διέλυσαν τη χώρα εσωτερικά μετά το 2008, ρίχνοντάς την σε έναν χαμηλής τάσης Εμφύλιο και αναγκάζοντας την Ευρώπη να μας θεωρήσει αποτυχημένο κράτος (failed state), είχαν στον νου τους και τα ενεργειακά θέματα.

Όπως τα εννοούν η Ρωσία και η Τουρκία αυτά τα θέματα, όπως τα έφερε στο προσκήνιο η εισβολή στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση που προέκυψε, όπως τα περιγράφουν οι Τούρκοι κάθε τόσο απειλώντας την Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιάννης Μανιάτης ανέφερε πολλές φορές την εξάρτηση από την Ρωσία ως έγκλημα(με ηθικό αυτουργό την Γερμανία) αλλά και την Τουρκία ως «την χειρότερη αναθεωρητική δύναμη στον κόσμο».

Το ανησυχητικό και σχεδόν… ανατριχιαστικό είναι ότι ο κ. Μανιάτης πήγε ένα βήμα παραπέρα: «Το 2013, όταν καταστρώσαμε το σχέδιο για ενεργειακή αυτάρκεια της Ελλάδας τα είδαμε όλα. Πέντε τουλάχιστον τεράστια λόμπι, ξεκάθαρα πληρωμένα από την Τουρκία, έκαναν πολιτική και ενημέρωση εντός κι εκτός σε βάρος της Ελλάδας», είπε! Και δεν έπεσαν τα τσιμέντα!

Όποιος όμως θυμάται εκείνη την εποχή και καταλαβαίνει την επιρροή αυτών των πληρωμένων από την Τουρκία λόμπι στο εσωτερικό, κάνει τον συνειρμό κι αναρωτιέται εύλογα μήπως τελικά ανάλογα χρήματα διοχετεύονταν στον ελληνικό Τύπο και -ειδικά- στα social media, ώστε κάθε τρεις και λίγο να υπάρχουν εστίες αναταραχής και βία στην κοινωνία;

Μήπως κάποιοι… προνομιούχοι “χώροι” τελικά δεν ξέρουν καν από που είναι τα χρήματα που τους συντηρούν;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο… απομονωμένος Ερντογάν με τριψήφιο αριθμό παραβιάσεων στο Αιγαίο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ