ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΟ Λεωνίδας Καλφαγιάννης μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση και την ψυχολογική βία στον καλλιτεχνικό χώρο

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση και την ψυχολογική βία στον καλλιτεχνικό χώρο

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση και την ψυχολογική βία στον καλλιτεχνικό χώρο

Λεωνίδας Καλφαγιάννης: Εσείς που με κοιτάτε, ξέρετε τι μου έχετε κάνει

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης μίλησε ανοιχτά για σεξουαλική παρενόχληση και την ψυχολογική βία στον καλλιτεχνικό χώρο

Φανερά ενοχλημένος ο ηθοποιός Λεωνίδας Καλφαγιάννης, με όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο, κοίταξε απευθείας την κάμερα τηλεοπτικής εκπομπής και απευθύνθηκε στους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες, τους οποίους καταγγέλλει ότι έχουν ασκήσει και στον ίδιο βία στο παρελθόν. «Εσείς που με κοιτάτε, ξέρετε τι μου έχετε κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός.

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση και την ψυχολογική βία στον καλλιτεχνικό χώρο, δήλωσε έτοιμος να πει όσα γνωρίζει στον Εισαγγελέα και αποκάλυψε: «Υπήρξα τρεις φορές με ηθοποιούς και σκηνοθέτες που ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους, ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει».

«Είμαι μουδιασμένος για όσα συμβαίνουν στον χώρο. Ακούγονται τόσο σοβαρά πράγματα και φοβόμαστε να τα πούμε. Εγώ μπορώ να πω για πράγματα που έχω βιώσει και για πράγματα που υπήρξα μάρτυράς μαρτύρων. Επειδή το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει μόνο σε όσους έχουν υποστεί βιασμό να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, μας έχουν όλους δέσμιους, να μην μπορούμε να μιλήσουμε, γιατί θα υποστούμε την κατηγορία της συκοφαντίας. Εγώ μίλησα, το κόστος το πήρα, η προσωπική μου διαδρομή το δείχνει. Το ξέρετε καλά εσείς που έχετε κάνει τα πράγματα που μου έχετε κάνει κι έχετε επέμβει στη ζωή μου με τον τρόπο που έχετε επέμβει. Αν βγούμε και τους φωτογραφίσουμε, τους δίνουμε βήμα και πάτημα να μηχανεύονται σχέδιο διαφυγής», ανέφερε ο ηθοποιός στο «Πρωινό».

«Έχω υπάρξει κι εγώ όχι θύμα, γιατί δεν το απέτρεψα. Υπήρξα τρεις φορές με σκηνοθέτες, μεγάλα ονόματα που ακούστηκαν και δεν ακούστηκαν και ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους πάνω μου. Νιώθουν τόση λαγνεία για την άσκηση της εξουσίας πάνω στα θύματα που γίνεται αρρώστια. Αυτή την αρρώστια την έζησα. Ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει. Πολλά πράγματα δεν αποδεικνύονται. Πρέπει να είμαι μόνο βιαζόμενος ή θύμα ή μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού», συνέχισε.

«Αν με καλέσει Εισαγγελέας θα πάω πρώτος. Όταν με πήρε συνεργάτιδά σας, της είπα πως πρώτα θέλω να πάω να τα πω στον Εισαγγελέα ενόρκως και εγγράφως. Και για αυτούς που ακούμε τώρα, κάποιους κι έχω συνυπάρξει σε κοινά μέρη κι έχω υποστεί τη βία και τη δράση τους απέναντί μου. Κι εγώ τους έκλεισα τις πόρτες όταν με πήραν δεύτερη φορά που ήμουν αναγνωρίσιμος. Γιατί αυτό πούλαγαν. Τους είπα να μην τολμήσουν να ασχοληθούν ξανά μαζί μου. Υπάρχει μια τρελή ευκαιρία να μην τους κάνουμε τη χάρη. Δε θα μου λείψετε κύριοι και κυρίες», δήλωσε με φανερή ένταση, προσθέτοντας: «Ήρθε η ώρα να νιώσουν λίγο από τον φόβο που προσπάθησαν να χαρίσουν σε όλους εμάς που βρεθήκαμε στον δρόμο τους. Ήρθε η ώρα που αυτοί που κάθε μέρα, ξυπνάνε και κοιμούνται, αν κοιμούνται, με τον φόβο να ακουστεί το όνομά τους, να κλειστούν στα σπίτια τους και να ντρέπονται να βλέπουν στα μάτια τον οποιονδήποτε. Είναι μια μεγάλη νίκη».

«Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος και καθόλου φοβισμένος. Διότι η κόρη μου και ο γιος μου, έχουν κερδίσει. Τώρα μπορώ να τα φέρω σε ένα περιβάλλον που πιστεύω πως θα είναι ασφαλή. Διότι στα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια κανένας από αυτούς δεν θα τολμήσει να κοιτάξει γλυκά κανένα παιδί. Είτε είναι ανήλικο είτε στη φάση που κυνηγά τα όνειρά του. Γιατί με το που το κάνει θα γυρίσει το διπλανό του να το πει και αυτός ο άνθρωπος θα εξαφανιστεί. Είναι μεγάλη ανάγκη να χαρούμε επιτέλους. Έρχεται η ώρα να πανηγυρίσουμε. Αυτοί που έχουν υποστεί βιασμό και έχουν βρεθεί μπροστά σε τέτοιες εικόνες να τα καταγγείλουν και εμείς οι υπόλοιποι που έχουμε αντισταθεί και είμαστε χαρούμενοι που έρχεται η ώρα να γλεντήσουμε, ας λειτουργήσουμε παράλληλα μαζί με το νομοθετικό πλαίσιο και τον κ. Μητσοτάκη. Κύριε Μητσοτάκη δώστε εντολή να σχηματιστεί ένα καινούργιο πλαίσιο, μια ανεξάρτητη αρχή με πλήρη προστασία να πηγαίνουν όλα τα θύματα και να καταγγέλλουν αυτό που έγινε. Αν μείνουμε στους νόμους που υπήρχαν σημαίνει ότι δεν αλλάζουμε. Οι άνθρωποι κάνουν τους νόμους. Μόνο και μόνο για τα παιδιά μας», συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

ethnos.gr

foto in.gr

Αποπλάνηση 13χρονου: Σε κατ’ οίκον περιορισμό προσωρινά η 36χρονη καθηγήτρια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr