Ο Κωστής Χατζηδάκης της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία - Ξεκινά η "γαλάζια" προεκλογική εκστρατεία

Αργά χθες το απόγευμα και από την πλατεία του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήκωσε επίσημα την αυλαία της "γαλάζιας" προεκλογικής εκστρατείας, με το βλέμμα αυτή τη φορά στραμμένο στην 25η Ιουνίου και στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής ο Κωστής Χατζηδάκης θα βρεθεί στην Αιτωλοακαρνανία 

Ο Κωστής Χατζηδάκης της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία

Αργά χθες το απόγευμα και από την πλατεία του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήκωσε επίσημα την αυλαία της "γαλάζιας" προεκλογικής εκστρατείας, με το βλέμμα αυτή τη φορά στραμμένο στην 25η Ιουνίου και στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής ο Κωστής Χατζηδάκης θα βρεθεί στην Αιτωλοακαρνανία 

Μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία διαφορετική σε στρατηγική και στόχευση πορεία προς την εκλογική αναμέτρηση, θα βρεθεί σε περιοχές-κλειδιά της Αττικής και περιφέρειας, με το πρώτο γεωγραφικό σημείο στον χάρτη να…κυκλώνεται σήμερα με την 48ωρη παρουσία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Επιλέγοντας τη λογική της κίνησης και της επαφής με την κοινωνία από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, ο τέως πρωθυπουργός στην Κρήτη (αλλά και στις περιφέρειες που θα πάρουν σειρά μέχρι το ορόσημο της τελευταίας Κυριακής του Ιουνίου) θα πραγματοποιεί συχνές στάσεις, μικρότερες σε διάρκεια δημόσιες παρεμβάσεις, αλλά περισσότερες σε αριθμό, ενώ το δικό τους ρόλο θα διαδραματίσουν οι τρεις έως τέσσερις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις στα αστικά κέντρα της χώρας.

"Θα φτάσουμε εκεί που δε φτάσαμε στην πρώτη μας προεκλογική εκστρατεία. Και αυτό που θέλουμε είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την απήχηση των μηνυμάτων μας προς τους πολίτες", ανέφερε στο Capital.gr, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, όταν…έσβησαν τα φώτα της συγκέντρωσης στη Δυτική Αθήνα και το Περιστέρι.

Και οι πρώτες αλλαγές έγιναν εμφανείς ακόμη και στη…σκηνοθεσία των ομιλιών του κ. Μητσοτάκη. Το βάθρο των δημόσιων τοποθετήσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στήνεται πλέον στο κέντρο, με τον κόσμο να σχηματίζει έναν κύκλο γύρω από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και η επαφή να είναι πλέον ακόμη πιο άμεση.

Τα μηνύματα

Η διήμερη απόβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη (σήμερα θα επισκεφθεί τη Σητεία, τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο, τον Μόχο και στις οκτώ το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Τίτου) έρχεται σε συνέχεια των σημάτων που εξέπεμψε χθες για πανστρατιά και συστράτευση των "γαλάζιων" μπροστά στο υπαρκτό σενάριο η Βουλή που θα προκύψει από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου να είναι εξακομματική ή ακόμη και επτακομματική.

Το…κλειδί του "τέσσερα" μπροστά στο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας σε λίγες εβδομάδες από τώρα είναι αυτό που θα ανοίξει το δρόμο προς την κατάκτηση της ισχυρής αυτοδυναμίας, την οποία κυκλώνει ως νούμερο ένα στοίχημα η ηγεσία της οδού Πειραιώς.

"Τα μαθηματικά των εκλογών αλλάζουν από κάλπη σε κάλπη. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι ενδεχομένως την 25η Ιουνίου ο πήχης της αυτοδυναμίας να ανέβει. Όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αυτοδυναμία. Και αυτό το οποίο δε χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μία ασταθή κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία. Η χώρα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, για να κάνει πράξη τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις…

Άμα με θέλετε και πάλι πρωθυπουργό πρέπει όλες και όλοι να έρθετε να ψηφίσετε, να μην πάτε στην παραλία ή να θεωρήσετε ότι η εκλογική μάχη αυτή έχει κριθεί. Αυτό, λοιπόν, είναι το ζήτημα και το πραγματικό αίτημά της επόμενης κάλπης: μία σταθερή κυβέρνηση, με άνετη πλειοψηφία, απέναντι σε αυτούς, οι οποίοι σήμερα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Περιστέρι.

Σε χρόνο παράλληλο με τις περιοδείες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κλιμάκια υποψήφιων βουλευτών και στελεχών θα…οργώσουν την επικράτεια, σε μία στρατηγική "θωράκισης" του σχεδόν 41% της 21ης Μαΐου, αλλά και περαιτέρω διεύρυνσης σε νέες δεξαμενές και νέα εκλογικά κοινά. Συνολικά, μέχρι το εκλογικό ορόσημο του Ιουνίου, στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, θα πραγματοποιηθούν σχεδόν 60 περιοδείες σε νομούς, πόλεις και χωριά της επικράτειας, με τους πρώτους "γαλάζιους" να έχουν λάβει το στίγμα στο χάρτη και τις περιοχές που θα επισκεφθούν.

Έτσι, ο κ. Κικίλιας θα βρεθεί σε νησιά με μεγάλο τουριστικό αποτύπωμα, όπως, για παράδειγμα, οι Κυκλάδες, η Ρόδος και η Κέρκυρα. Η κ. Ζαχαράκη θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά, την Ευρυτανία, την Καβάλα, την Κάλυμνο και την Κω. Ο κ. Χαρδαλιάς θα βρεθεί σε Μαγνησία, Λάρισα, Ξάνθη και Ιωάννινα, ο κ. Χατζηδάκης σε Αιτωλοακαρνανία, Άρτα και Κορίνθια, οι κύριοι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος στους νομούς του Έβρου, ο κ. Βορίδης, ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Μεϊμαράκης σε νομούς της Μακεδονίας και της Ηπείρου, η κ. Μπακογιάννη σε Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ο κ. Κυρανάκης σε Ιωάννινα και Χαλκιδική, Ο κ. Σταϊκούρας σε Ροδόπη και Φωκίδα, ο κ. Πιερρακάκης στην Κρήτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης σε κεντρική Μακεδονία, Αχαΐα και Ηλεία, ο κ Θεοδωρικάκος σε Καρδίτσα και Καβάλα και ο κ. Πλεύρης στη Λευκάδα.

Ο Λ. Δημητρογιάννης για τον σχεδιασμό, την ανάδειξη και την προβολή των υδάτινων συστημάτων της Αιτωλοακαρνανίας