ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ κίνδυνος για διένεξη με την Αλβανία και τα αποτελέσματα των εκλογών

Ο κίνδυνος για διένεξη με την Αλβανία και τα αποτελέσματα των εκλογών

Ο κίνδυνος για διένεξη με την Αλβανία και τα αποτελέσματα των εκλογών

Η γεωπολιτική είναι κάτι εξαιρετικά σύνθετο και πολλές φορές εμπλέκονται τόσοι πολλοί παράγοντες που καλά είναι να μην την επικαλείται κανείς, αν δεν έχει όλα τα στοιχεία ή αν δεν είναι ειδικός.

Όμως ένα απτό αποτέλεσμα που είχαμε  στις εκλογές που πέρασαν είναι ότι στον δεύτερο γύρο η ΝΔ υπέστη τις πρώτες ήττες εδώ και καιρό και ότι το διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές θα είναι και πάλι προεκλογικό σαν να μην υπάρχει αύριο! «Στην κοσμάρα μας», που λένε και οι νέοι, εμείς θα κάνουμε πάλι προεκλογικό αγώνα 7 μηνών κι ας φλέγεται ο κόσμος γύρω μας!

Πως θα μπορούσαν αυτές οι εκλογές να επηρεάσουν όμως τα εθνικά θέματα; Ένα παράδειγμα είναι η Αλβανία.

Παραμονή της πρωτοβάθμιας δίκης στην Αλβανία του Φρέντι Μπελέρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στα Τίρανα για τη σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, προσκεκλημένος του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Σε λίγες ημέρες, έχει κληθεί από τον Ράμα να πάει και πάλι στην Αλβανία, αυτή τη φορά για να παραστεί παραμονές της 28ης Οκτωβρίου, στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην πλατεία της Δερβιτσάνης, που πρόκειται να ανεγερθεί στο όνομα της ενδυνάμωσης της ελληνοαλβανικής φιλίας!
Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για όλα τα παραπάνω, αν ο Μητσοτάκης κατά την εκεί παραμονή του θα συναντήσει σε προσωπικό και φιλικό επίπεδο τον Εντι Ράμα, ο οποίος τον αποκαλεί «φίλο Κυριάκο» και όπως έχουν παρατηρήσει ακόμη και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που εργάζονται για την μελλοντική ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., «δείχνει να θαυμάζει πραγματικά»!

Το ερώτημα είναι κατά πόσον ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να βρεθεί στα Τίρανα την ώρα που στην αλβανική πρωτεύουσα θα δικάζεται ένας ομογενής, σε μια υπόθεση την οποία (και) η Αθήνα έχει καταγγείλει ως σκευωρία.

Τι θα γίνει αν υπάρξει κάποια προβοκάτσια από τον Ράμα ή κύκλους της Τουρκίας που αλωνίζουν στη βόρεια Αλβανία; Για να μην πούμε για την διείσδυση ακόμη και του…Ιράν στην χώρα αυτή, τουλάχιστον στο μουσουλμανικό κομμάτι της.

Και πως θα συνδυαστούν αυτά από την ελληνική αντιπολίτευση που θα θέλει να αποδυναμώσει κι άλλο τον Μητσοτάκη; Μήπως δεν είναι ώρα να παίζουμε με τον εξωτερικό παράγοντα, ειδικά από την ώρα που μπορεί να μας την έχει στημένη;

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: “Ο Κώστας Πιστιόλας θα είναι παρών και ενεργός ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ