ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΟ Κατσανιώτης στο Αγρίνιο

Ο Κατσανιώτης στο Αγρίνιο

Με στόχευση την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Κερδίζει εντυπώσεις ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης. Μέσα από τις επαφές που πραγματοποιεί θα συντάξει το πρόγραμμά του, το οποίο επί της ουσίας θα περιλαμβάνει τα ουσιαστικά προβλήματα της κάθε περιοχής.

Στο Αγρίνιο πραγματοποίησε χθες επίσκεψη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Χθες ο κ. Κατσανιώτης καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας πραγματοποίησε επισκέψεις σε φορείς της περιοχής, ακούγοντας και καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε να τα εντάξει στο πρόγραμμά του, το οποίο θα δημιουργηθεί μετά από σειρά επαφών και θα αναδεικνύει τα ουσιαστικά προβλήματα όλης της περιοχής του Αγρινίου, της Αιτωλ/νίας, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Κατσανιώτης, κερδίζοντας θετικές εντυπώσεις για το ήθος του και το ύφος του συνάντησε χθες το πρωί τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Προϊόντων Αγρινίου (Ε.Α.Σ Αγρινίου) κ. Θωμά Κουτσουπιά, τους επικεφαλής του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» και του Γηροκομείου Αγρινίου, ενώ συνομίλησε και με παιδιά με ειδικές ανάγκες και πολλούς ηλικιωμένους, τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Κώστα Ρόκο και μέλη του Δ.Σ. του ΤΕΕ. Στη συνέχεια ο κ. Κατσανιώτης επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο Παναιτωλικού, είδε τις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που παρέχει και τόνισε ότι ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο για τους νέους και δείγμα πολιτισμού και υπογράμμισε ότι είναι προτεραιότητά του να στηρίξει τις ήδη υπάρχουσες δομές αλλά και να αναπτύξει νέα αθλητικά κέντρα, ώστε η άθληση να μπει στη ζωή όλων των πολιτών της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα του κ. Κατσανιώτη για το μεσημέρι περιελάμβανε συναντήσεις με στελέχη του κόμματος της περιοχής, ενώ το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων κ. Δημήτρη Ντάουλα και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, με επικεφαλής του πρωτογενούς τομέα, του ΓΕΩΤΕΕ και των μικροπωλητών λαϊκών αγορών.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε για την επίσκεψη που είχε στην Ε.Α.Σ: «Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ, είναι υποχρέωσή μας η συνεργασία με όλους τους φορείς όλων των νομών της Περιφέρειας. Αυτή την στιγμή ο πρωτογενής τομέας για την περιφέρειά μας είναι πολύ σημαντικός και γι’ αυτό ξεκινώ από ‘δω ως γεωπόνος. Πιστεύω ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους πυλώνες που θα μας βγάλει από την κρίση. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Θα ακούσουμε τις απόψεις της ΕΑΣ, θα συμπεριλάβουμε πράγματα στο πρόγραμμά μας και θα είμαστε εδώ για να τα υλοποιήσουμε».
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς είπε: «Χαιρόμαστε όταν ένας υποψήφιος περιφερειάρχης μας κάνει την τιμή να μας επισκεφτεί, να ακούσει τις θέσεις μας, να τις συμπεριλάβει ενδεχομένως όσες θεωρεί χρήσιμες στο πρόγραμμά του, αλλά πολύ περισσότερο να ακούσει τα προβλήματα των αγροτών και των συνεταιριστικών οργανώσεων. Αυτό καθ’ αυτό θεωρούμε ότι είναι σημαντικό βήμα. Από την άλλη εξηγήσαμε ποια είναι τα προβλήματα του νομού, τι είναι η Ένωση Αγρινίου, τι προσδοκούμε να κάνουμε και ποιοι είναι οι στόχοι μας. Του εύχομαι καλή επιτυχία και αν αύριο είναι περιφερειάρχης, κάτι που ευχόμαστε, θέλουμε να έχουμε καλή συνεργασία για να πάμε ένα βήμα μπροστά την γεωργία που εμείς εκπροσωπούμε».
Ο κ. Κατσινιώτης δήλωσε για τις δομές του Γηροκομείου και της Παναγίας Ελεούσας: «Είναι σημαντικές δομές για την πόλη, είναι δομές προσφοράς και αγάπης απέναντι στους συνανθρώπους μας, τους γέροντες και τα παιδιά από το εργαστήρι. Σ’ αυτές τις δομές είμαστε πάντα δίπλα τους και αυτές τις δομές θα επισκεφτούμε και πάλι όταν θα κερδίσουμε την περιφέρεια. Στις εποχές που περνάμε, τις εποχές κρίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη».
Συμπερασματικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την Ν.Δ κ Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε «Ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Αυτό σημαίνει να επενδύσουμε στη λογική της δημιουργίας, στις φρέσκιες ιδέες, στην εξειδίκευση των λαμπρών νέων που έχουμε στον τόπο μας και φυσικά να δουλέψουμε πολύ. Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω σήμερα στους φορείς του Αγρινίου τις πολιτικές που θα ακολουθήσω ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και να τους διαβεβαιώσω ότι θα με βρίσκουν υποστηρικτή κάθε δράσης με στόχο την ανάπτυξη. Ας κοιτάξουμε το μέλλον κατάματα».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr