ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ κανόνας του 1% παραβιάζεται λένε πολλοί στο Μεσολόγγι

Ο κανόνας του 1% παραβιάζεται λένε πολλοί στο Μεσολόγγι

Ο κανόνας του 1% παραβιάζεται λένε πολλοί στο Μεσολόγγι

Ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης πράγματι έχει δεσμευθεί με πλείστες όσες δηλώσεις τους και από τους βήματος της Βουλής ότι εντός του 2020 το πρόγραμμα φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων σε ξενοδοχεία ανά τη χώρα θα πάψει. Ωστόσο δεν προσδιόρισε πότε θα συμβεί αυτό.

Έτσι λοιπόν στο Μεσολόγγι, στο ξενοδοχείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, όσοι παίρνουν άσυλο αντικαθίστανται από άλλους μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά όσοι παίρνουν άσυλο δεν φεύγουν από το Μεσολόγγι, ούτε εξαφανίζονται –όπως συνέβαινε στο καιρό της κυρά Τασίας- αλλά συμμετέχουν σε άλλο πρόγραμμα του ΔΟΜ, που επιδοτεί την εκμίσθωση διαμερισμάτων και οικιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πληθυσμός μεταναστών – προσφύγων να αυξάνεται και να ξεπερνά τον κανόνα του 1% σε σχέση με τοπικό πληθυσμό. Αυτό με τη σειρά του φέρνει αντιδράσεις και κάνει το δήμαρχο του Μεσολογγίου, αλλά και τους φορείς της πόλης να ζητούν από τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση στο όλο ζήτημα, που ανακύπτει. Το αν και ποιοι από τους βουλευτές της περιοχής θα παραστούν στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, όπου θα συζητηθεί το θέμα, μένει να το δούμε….

Πάντως γενικότερα το μεταναστευτικό, όσο κι αν η πανδημία του κορονοϊού και οι οικονομικές επιπτώσεις της το έβαλαν προσωρινά σε δεύτερο πλάνο, παραμένει ένα δύσκολο και ακανθώδες θέμα. Συχνά μάλιστα προκαλεί και τριβές στο στρατόπεδο της ΝΔ, με τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες από τη μια, τους βουλευτές και τον αρμόδιο υπουργό από την άλλη.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr