ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Καλυβιώτης Δημήτρης Ν. Τουρλίδας: Στηρίζοντας τους νέους ανθρώπους με νοητική αναπηρία (VIDEO)

Ο Καλυβιώτης Δημήτρης Ν. Τουρλίδας: Στηρίζοντας τους νέους ανθρώπους με νοητική αναπηρία (VIDEO)

Ο Καλυβιώτης Δημήτρης Ν. Τουρλίδας: Στηρίζοντας τους νέους ανθρώπους με νοητική αναπηρία (VIDEO)

Ο Δημήτρης Ν. Τουρλίδας, με καταγωγή από τα Καλύβια, μέσα από το πρόγραμμα World of Difference, εργάζεται στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» στην Αθήνα, κατασκευάζοντας την πρώτη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα για ανθρώπους με νοητική αναπηρία, με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη των ανθρώπων με νοητική αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Δημήτρης Ν. Τουρλίδας συμμετέχει στο πρόγραμμα World of Difference, της Vodafone, το οποίο δίνει στους νέους την ευκαιρία να εργαστούν για έξι μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να προσφέρουν κοινωνικό έργο με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Βασικός στόχος της εργασίας του Δημήτρη Ν. Τουρλίδα, ο οποίος απασχολείται στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ¨Μαργαρίτα¨ ως Project Manager στο τμήμα υποστηριζόμενης εργασίας, αποτελεί ο σχεδιασμός και συντονισμός της 1ης πανελλαδικώς ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που θα προωθεί βιογραφικά ανθρώπων με αναπηρία και θα κάνει το σωστό “matching” με επιχειρήσεις που διαθέτουν αντίστοιχες θέσεις εργασίας. Με σύμμαχο την τεχνολογία και όραμα τη δημιουργία ενός κοινού τόπου κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, ο Δημήτρης εργάζεται για τον περιορισμό του αποκλεισμού των ανθρώπων με νοητική αναπηρία.

Να σημειώσουμε τέλος ότι, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ¨Μαργαρίτα¨ ιδρύθηκε το 1979 από μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες στη Νέα Πεντέλη και αποτελεί μια ¨κιβωτό¨ μέριμνας για το παιδί με μέση και ελαφρά νοητική μειονεξία. Λειτουργεί ως σχολείο και εργαστήρι επαγγελματικής κατάρτισης για παιδιά ηλικίας 14 – 21 ετών. Ένα αφοσιωμένο ειδικευμένο προσωπικό μεριμνά για τη μάθησή τους και την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Δείτε το video πατώντας τον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=EGtOhMIW0gg

Πατήστε τον σύνδεσμο του World of Difference:

https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/vodafone-world-of-difference/

kalyvia.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr