ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΟ Καινουργιώτης ρέφερι Κώστας Τσοπλάκος έσωσε τη ζωή ποδοσφαιριστή που του είχε «γυρίσει» η γλώσσα

Ο Καινουργιώτης ρέφερι Κώστας Τσοπλάκος έσωσε τη ζωή ποδοσφαιριστή που του είχε «γυρίσει» η γλώσσα

Ο Καινουργιώτης ρέφερι Κώστας Τσοπλάκος έσωσε τη ζωή ποδοσφαιριστή που του είχε «γυρίσει» η γλώσσα

Kaθοριστική αποδείχθηκε η επέμβαση του ρέφερι, Κώστα Τσοπλάκου στην αναμέτρηση του Αστέρα Καμαρούλας με την ΑΕ Μεσολογγίου για το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, στο 50′ της αναμέτρησης, η οποία έληξε με 0-2 για την ομάδα του Μεσολογγίου, σε ανύποπτη εντελώς φάση, ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, Γιάννης Αριστόπουλος βρέθηκε στο έδαφος.

Του είχε «γυρίσει» η γλώσσα και θα μπορούσε τα κρίσιμα εκείνα δευτερόλεπτα να είχαν αποβεί μοιραία, αν ο νεαρός ρέφερι δεν αντιλαμβανόταν έγκαιρα το τι ακριβώς συνέβη και δεν έσπευδε να βοηθήσει.

Ο νεαρός διαιτητής  έδρασε με ταχύτητα και η βοήθειά του απεδείχθη πολύτιμη.

Προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και έσωσε τον ποδοσφαιριστή.

Το Gazzetta μίλησε με τον Κώστα Τσοπλάκο τον θα μπορούσαμε να πούμε και ήρωα της σημερινής ημέρας, με τον ίδιο να μας αναφέρει σχετικά με το γεγονός και το τι ακριβώς έγινε: «Σε ένα παιχνίδι (Αστέρας Καμαρούλας – ΑΕ Μεσολογγίου) ο αμυντικός της γηπεδούχου ήρθε σε σύγκρουση με τον επιτιθέμενο. Αυτό έγινε από την απέναντι πλευρά. Αμέσως κατάλαβα πως του γύρισε η γλώσσα. Αμέσως πήγα του γύρισα το κεφάλι και του άνοιξα το σαγόνι μέχρι να έρθει ο γιατρός. Ήταν ένα περίεργο περιστατικό δεν μας έχει ξανατύχει σε αγώνα και ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

«Μου είχε τύχει και σε οικογενειακό περιβάλλον»

Ο Τσοπλάκος μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που βοηθάει έναν άνθρωπο να ξεπεράσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, καθώς το είχε κάνει και στο οικογενειακό του περιβάλλον, όπως ο ίδιος μας ανέφερε: «Με το που γίνεται αυτό και βλέπω τον παίκτη κάτω, δεν σκέφτηκα πολλά, μόνο πως έπρεπε να κάνω κάτι. Μου είχε τύχει σε οικογενειακό περιβάλλον και πάλι το ίδιο πράγμα έκανα και πήγαν όλα καλά».

«Ήρθε με αγκάλιασε ο παίκτης και μου είπε “ευχαριστώ”»

Όσον αφορά την κατάσταση του Γιάννη Αριστόπουλου και αν μίλησαν μετά το τέλος της αναμέτρησης ο διαιτητής του αγώνα μας είπε: «Ο παίκτης είναι καλά. Δεν το κατάλαβαν πολλοί στο γήπεδο. Μόνο οι παίκτες που ήταν δίπλα. Έπεσε κάτω και μετά από ενάμισι λεπτό βρήκε τις αισθήσεις του. Έτρεξα αμέσως, ήταν δίπλα μου και στα 20 δευτερόλεπτα μπήκε και η γιατρός, έγιναν όλα πολύ γρήγορα και προλάβαμε να σηκωθεί αμέσως. Μετά έμεινε στον πάγκο καιν είχε τις αισθήσεις. Μετά το τέλος του αγώνα ήρθε με πήρε μια αγκαλιά και μου είπε ένα ευχαριστώ».

Τέλος έκλεισε αναφέροντας πως ο ρόλος του διαιτητή δεν είναι μόνο να σφυρίζει τις φάσεις, αλλά συνολικά να προστατεύει το ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα αθλήματα εν προκειμένου: «Όταν είσαι διαιτητής δεν είσαι μόνο να διευθύνεις έναν αγώνα αλλά να είμαστε εκεί να βοηθήσουμε τους παίκτες, να φωνάξουμε αμέσως για πρώτες βοήθειες. Να προστατεύσουμε δηλαδή το ποδόσφαιρο».

Φώτης Καρακούσης https://www.gazzetta.gr

Περιοδεία του ΚΚΕ στην Αμφιλοχία: Αναδείχθηκαν βασικά προβλήματα και ελλείψεις υποδομών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr