ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΟ Υπουργός Υγείας στο Αγρίνιο

Ο Υπουργός Υγείας στο Αγρίνιο

Το Αγρίνιο επισκέφτηκε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο, άκουσε τα προβλήματα, δεσμεύτηκε για πολλά θέματα και ζήτησε χριστή διαχείριση. Συναντήθηκε και με τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Η επίσκεψή του αφορούσε την στήριξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Ανδρέα Κατσανιώτη

Έκτακτη επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης προχθές στο Αγρίνιο για την υποστήριξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Ανδρέα Κατσανιώτη και του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη. Ο κ. Γεωργιάδης πριν έρθει στο Αγρίνιο πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ηλεία και την Αχαΐα.

Αρχικώς ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αιτωλ/νίας κ. Κώστα Καραγκούνη επισκέφτηκε το Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Δημητρίου Αγρινίου, στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, έγινε αποδέκτης παραπόνων και προβλημάτων. Μετά την λήξη της επίσκεψής του στο νοσοκομείο μετέβη στο κεντρο του Αγρινίου, στο προεκλογικό κέντρο του υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, ενώ έκλεισε την μίνι περιοδεία του με την επίσκεψη στον αύλειο χώρο του Αγ. Δημητρίου, όπου διεξάγονταν οι Χριστιανικές Αγάπες, γιορτή υπό την παρουσία χιλιάδων κόσμου.

Πνευματικό Κέντρο
– Χριστιανικές Αγάπες
Ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη «άνοιξε» και «έκλεισε» την επίσκεψή του με συναντήσεις του με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Στο Πνευματικό Κέντρο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης και ο εφημέριος του Αγ. Δημητρίου κ. Κων/νος Καντάνης ενημέρωσαν τον κ. Γεωργιάδη για το κοινωνικό έργο που επιτελείται εκεί, τα συσσίτια, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενώ άκουσε το αίτημα του μητροπολίτη για την ανέγερση παρεκκλησίου στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, για κάτι που αμέσως δεσμεύτηκε. Πριν την αναχώρησή του από την Αιτωλ/νία, ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τις χριστιανικές αγάπες, την γιορτή που έλαβε χώρο στο προαύλιο του Αγ. Δημητρίου, όπου απήλαυσε τα εδέσματα και το πρόγραμμα μαζί με χιλιάδες κόσμο.

Νοσοκομείο Αγρινίου
Ο κ. Γεωργιάδης στο νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποίησε σύντομη σύσκεψη με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, υπό την παρουσία του διοικητή κ. Γιώργου Βλάχου και του υποδιοικητή κ. Γιώργου Κυριακόπουλου.
Ο διοικητής του νοσοκομείου έθεσε το θέμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, την κάλυψη της θέσης γιατρών για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ή την απόσπαση έστω κάποιου γιατρού, την ενίσχυση της ΜΕΘ με επιπλέον γιατρό, την προσαρμογή του οργανισμού του νοσοκομείου στα νέα δεδομένα και αντί δηλαδή 170 κλινών να προβλέπονται 230, ώστε να συμπληρωθούν οι απαραίτητες θέσεις προσωπικού, αφού ο πραγματικός αριθμός που εξυπηρετεί το νοσοκομείο είναι 230. Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το νέο κτήριο ως πραγματικό στολίδι και ζήτησε χριστή διαχείριση, ενώ δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λυθεί το ζήτημα της ΜΕΘ. Ενημέρωσε πως για το θέμα του Τεχνητού Νεφρού έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και αναμένεται να τελεσιδικήσουν τις επόμενες μέρες. Στο ενδεχόμενο όμως που δεν βρεθεί τελικά γιατρός, δεσμεύτηκε τι θα προβεί σε τοποθέτηση από άλλο νοσοκομείο. Σχετικά με το προσωπικό, δεσμεύτηκε ότι τον Ιούνιο θα ελεγχθεί εξ αρχής το ζήτημα των Οργανισμών των νοσοκομείων, ενώ χαρακτήρισε αυτό του Αγρινίου ως «πρώτης γραμμής» και υποσχέθηκε την τοποθέτηση περισσοτέρων τραυματιοφορέων. Εκτός από τις δεσμεύσεις του υπουργού κ. Γεωργιάδη μίλησαν και γιατροί γνωστοποιώντας στον Υπουργό Υγείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Γιατρός της μαιευτικής κατήγγειλε στον υπουργό ότι στο Μεσολόγγι γυναικολόγοι αμείβονται για εφημερίες, τις οποίες δεν πραγματοποιούν και ακόμη όταν εφημερεύει ο αναισθησιολόγος απουσιάζει ο παιδίατρος και τούμπαλιν, ενώ ζήτησε από τον υπουργό νε ελέγχει τις μαιευτικές πράξεις.  Ο κ. Κυριακόπουλος, υπεύθυνος για το νοσοκομείο Μεσολογγίου επαλήθευσε το γεγονός, αιτιολογώντας το ότι οφείλεται στην έλλειψη αναισθησιολόγων και παιδιάτρου. Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε επίσημη γραπτή ενημέρωση, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως κοροϊδία. Το λόγο πήραν και άλλοι γιατροί, οι οποίοι έκαναν λόγο για ελλείψεις επικουρικού προσωπικού.

Εκλογικό Κέντρο
Στο προεκλογικό κέντρο μίλησε ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Κατσανιώτης, ο κ. Φαρμάκης, ο κ. Καραγκούνης, συμβουλεύοντας όλους τους υποψήφιους να αγωνιστούν και να κουραστούν λίγο καιρό μέχρι τις εκλογές, ώστε η Δυτική Ελλάδα μετά να πάρει πορεία ανάπτυξης. Έγινε ακόμη λόγος για δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον κ. Κατσανιώτη πολύ ψηλά στην διεκδίκηση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Σχετικά με τις ευρωεκλογές ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι πάση θυσία η Ν.Δ. πρέπει να πάρει έστω και μία ψήφο πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε όλους να παλέψουν γι’ αυτό.
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr