ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΟ Υποψήφιος με τις “Αγωνιστικές Επεμβάσεις-Συσπειρώσεις” Μιχάλης Ζαραβίνας στην “Σ”

Ο Υποψήφιος με τις “Αγωνιστικές Επεμβάσεις-Συσπειρώσεις” Μιχάλης Ζαραβίνας στην “Σ”

Εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια εκπαιδευτικών

Ο Υποψήφιος με τις “Αγωνιστικές Επεμβάσεις-Συσπειρώσεις” Μιχάλης Ζαραβίνας στην “Σ”

 

Στις 5 Νοεμβρίου πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των περιφερειακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών με το δικαίωμα του εκλέγειν να έχουν οι τακτικοί εκπαιδευτικοί, διορισμένοι σε μόνιμες θέσεις, της δημόσιας Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο σημερινό φύλλο της “Σ” μιλά ο υποψήφιος με τις “Αγωνιστικές Επεμβάσεις-Συσπειρώσεις” Μιχάλης Ζαραβίνας, τονίζοντας τα προβλήματα που επικρατούν στην δημόσια παιδεία και τις παρεμβάσεις που μπορούν να δώσουν λύσεις.

Χαρακτηριστικά ανέφερε “Oι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αναδείξουν με την ψήφο τους όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία καθώς έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε υποδομές αλλά και κλαδικά όπως το ωράριο και την μισθοδοσία. Έρχεται η λαίλαπα της αξιολόγησης που κακώς αναφέρεται σαν ένα αντιεκπαιδευτικό μέτρο που αφορά τους καθηγητές. Αφορά όλη την παιδεία και θα είναι η κερκόπορτα όπου θα έχουμε την διάλυση του δημόσιου σχολείου όπως το ξέρουμε σήμερα. Θα διώξει μαθητές και καθηγητές από τα δημόσια εθνικά σχολεία καθώς πρέπει να τονίζεται η εθνική ανάγκη για παιδεία”

Σχετικά με τις θέσεις της παράταξης ο κ. Ζαραβίνας ανέφερε “Θεωρούμε ότι ο αιρετός θα πρέπει να έχει αναδειχθεί μέσα από τους κόλπους των εκπαιδευτικών και όχι να επιβάλλεται από τις κομματικές-συνδικαλιστικές διαδικασίες. Η παράταξη των παρεμβάσεων είναι έξω από αυτές τις λογικές καθώς δεν έχουμε την ανάγκη κανένα κομματικό φορέα, έχουμε κομματική ταυτότητα την οποία αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα. Ο αιρετός θα πρέπει μέσα στο συμβούλιο να είναι η συνείδησή τους. Θα πρέπει να αναδεικνύει τις αδικίες της διοίκησης αλλά και πολιτικά θέματα που δεν αφορούν μόνο την εκπαίδευση αλλά και την παιδεία γενικότερα. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, τα μνημόνια έχουν καταργήσει εκτός των άλλων και την παιδεία. Θεωρούμε ότι από την στιγμή που μειώνεις μισθούς, αυξάνεις φόρους υπάρχει σχέδιο το οποίο είναι να καταργηθεί η δημόσια παιδεία”

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση τόνισε πως “Τα σχολεία αντιμετωπίζουν ένα σωρό προβλήματα όπως θέματα προσωπικού. Κάθε χρόνο έχουμε τουλάχιστον το 1/4 των αναπληρωτών εκτός εργασίας. Οι αναπληρωτές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και της ειδικής παιδείας δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Κανείς δεν μιλάει για αυτούς, οι υποδομές και η χρηματοδότηση παγίων αναγκών των σχολείων είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Είμαστε στην τελευταία θέση της Ευρωζώνης. Να μην μιλήσουμε για το νέο Λύκειο που θα είναι καθαρά ένα εξεταστικό κέντρο αλλά για την αξιολόγηση που αναιρεί κάθε διάθεση συναδελφικότητας και αλληλεγγύης και δεν προωθεί κάτι που έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα του σχολείου. Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως είναι οι ταξικές διαφορές και κοινωνικές ανισότητες. Τόσα χρόνια έκλειναν τα μάτια και μοίραζαν υποσχέσεις πως τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να γίνει και ξαφνικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα χειρότερα σενάρια. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε και να τα αντιστρέψουμε όλα αυτά, το όπλο μας είναι ο αγώνας και καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια των “Παρεμβάσεων” και τοπικά στο ΠΥΣΔΕ και περιφερειακά στο ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ. Να λύσουμε τα προβλήματα που είναι κοινά για όλους. Προβλήματα που αφορούν την υγεία, το ασφαλιστικό, οικονομικά, ταξικά. Σε ότι αφορά τους αιρετούς για το ΠΥΣΔΕ πιστεύουμε πως κανένας δεν πρέπει να είναι έξω από τον κλάδο, δεν μπορεί να είναι στο άβατο του συμβουλίου και πρέπει να στηρίζεται μια δυνατή ΕΛΜΕ μεταφέροντας τον παλμό του Συνδικάτου, ενημερώνοντας τι γίνεται στα Περιφερειακά Συμβούλια. Να υπάρχει αλληλοστήριξη και τα σχέδια να μην περνάνε τόσο εύκολα όπως στο παρελθόν. Πιστεύουμε σε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους με εθνικές κατευθύνσεις ώστε να μην αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για σπουδές και εργασία. Θα πρέπει το σχολείο να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους ώστε να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες. Έχουμε μια κάθετη πτώση στην ποιότητα της εκπαίδευσης και δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια. Αγώνας χαμένος είναι αυτός που δεν δίνεται”

Το ψηφοδέλτιο για Υποψηφίους Αιτωλοακαρνανίας ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ Δυτ.Ελλάδας ΚΑΙ ΚΥΣΔΕ απαρτίζουν

 

1) Ζαραβίνας Μιχαήλ ΠΕ11,Γυμνάσιο Θέρμου

 

2) Καζάνης Νεκτάριος ΠΕ17.07,ΕΠΑΛ Κατοχής (απ. ΕΠΑΛ Κ. Αχ. & Γ. Ψωφίδας)

 

3) Κορδάτος Κωνσταντίνος*, TE01.02, ΕΠΑΛ Καινουργίου

 

4) Λογκιζίδου Κυριακή (Καίτη), ΠΕ11,Γυμνάσιο Θέρμου

 

5) Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος, ΠΕ02,ΓΕΛ Αιτ/κού (απ. Γ. Χαλανδρίτσας & 10ο ΓΕΛ Πάτρας)

 

6) Τσιλίκης Βασίλειος, ΠΕ18.18, 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

 

 

 

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr