ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΟ Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Ο πρωταγωνιστής αποκαλύπτει τις δυσκολίες των γυρισμάτων

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Ο πρωταγωνιστής αποκαλύπτει τις δυσκολίες των γυρισμάτων

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Ο πρωταγωνιστής αποκαλύπτει τις δυσκολίες των γυρισμάτων

Η τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Κάθε Μεγάλη Εβδομάδα προβάλλεται από την συχνότητα του ΑΝΤ1, σημειώνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Ο ιταλικής καταγωγής σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε το έργο με την εκπληκτική σκηνοθεσία του με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα διήρκησαν περίπου έναν ολόκληρο χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα τεράστιο επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.

Τα δεινά που τράβηξε ο Ρόμπερτ Πάουελ
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976 και έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία, είχαν προηγηθεί τρία χρόνια προετοιμασίας. Τα περισσότερα δεινά τα τράβηξε ο Ρόμπερτ Πάουελ, που χρειάστηκε να χάσει πολλά κιλά για να υποδυθεί τον Ιησού, ενώ για να γυριστεί η σκηνή που κουβαλά τον σταυρό και αυτές της σταύρωσης, έκανε δίαιτα 12 μέρες πριν.

Τι είχε δηλώσει ο γνωστός ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ιησού;
«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία», έχει δηλώσει ο Ρόμπερτ Πάουελ για το ρόλο του στη σειρά.

Και συνέχισε, λέγοντας τότε σε συνέντευξή του: «Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί».

in.gr

Φουρθιώτης: Έφτασε στον ανακριτή – Κρίνεται αν θα οδηγηθεί στη φυλακή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr