ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ ιερέας μιλούσε με φωνή… γερόντων για να πείθονται τα θύματά του

Ο ιερέας μιλούσε με φωνή… γερόντων για να πείθονται τα θύματά του

Ο ιερέας μιλούσε με φωνή… γερόντων για να πείθονται τα θύματά του

Ο ιερέας μιλούσε με φωνή… γερόντων για να πείθονται τα θύματά του

Πέρασε, δυστυχώς, “άβρεχο” το θέμα που βγαίνει κατευθείαν μέσα από την ακροαματική διαδικασία για τον Αγρινιώτη ιερέα που καταδικάστηκε σε 27 χρόνια φυλακή βιασμού και σωρεία αδικημάτων.

Όπως ο ίδιος είπε, προσποιούνταν τη φωνή… γερόντων της Εκκλησίας (δηλαδή μοναχών και άλλων σχεδόν μυθικών προσωπικοτήτων, που κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχουν πει κι έχουν κάνει στ’ αλήθεια!) για να πείθονται ή μάλλον για να πειθαναγκάζονται τα θύματά του να υποκύπτουν στις διαθέσεις του!

Ο ίδιος, βέβαια, ξέροντας πόσο αντιπνευματικό και αντιεκκλησιαστικό είναι όλο αυτό, δεν πήρε την ευθύνη πάνω του αλλά κατηγόρησε την μία από τις γυναίκες που εμπλέκονται ως το δαιμονικό πρόσωπο που τον έβαζε να κάνει κάτι τέτοιο…

Κι εδώ αξίζει να σταθεί κάποιος, πέραν της διάστασης που έχει το ζήτημα για την συγκεκριμένη δίκη. Η ιστορία αυτή με τους “γέροντες”, τα “θαύματα”, τα “ποθούμενα” και τις δήθεν ρήσεις και πράξεις προφητών και γιαλαντζί προφητών-για παράδειγμα, για το ξανθό Γένος που θα μας δώσει την Πόλη– έχει οδηγήσει τους πιο εύπιστους και αδαείς πιστούς σε έναν κυκεώνα που εντείνεται από τα παραμύθια των social media και τον εκμεταλλεύονται πολλοί κομπογιαννίτες.

Έχει φτιαχτεί μια κατάσταση όπου μια τρομακτική φωνή ενός “γέροντα” από μια σπηλιά δήθεν στο Άγιο Όρος κάνει τους πιστούς άβουλα όντα.

Σε αυτό ευθύνεται η Εκκλησία που αφήνει τον κόσμο να νομίζει ότι οι φωνές γερόντων και η… Ελεύθερη Ώρα της διασφαλίζουν ένα κοινό.

Όπως έχουν δείξει πρόσφατα οι κρίσεις, ειδικά με την ρωσική εισβολή και την πανδημία, το κοινό αυτό δεν είναι με την Εκκλησία της Ελλάδας. Είναι με μια άλλη Εκκλησία, που υπάρχει στην φαντασία τους. Ή υπάρχει στις επιδιώξεις άλλων, μη ελληνορθόδοξων, θρησκευτικών ηγεσιών…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Λες και θα σβήσει (ή πρέπει να σβήσει) τις φωτιές ο Μητσοτάκης!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ