ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στηρίζει τις δράσεις των εργαστηριακών γιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στηρίζει τις δράσεις των εργαστηριακών γιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στηρίζει τις δράσεις των εργαστηριακών γιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στηρίζει το αίτημα των εργαστηριακών γιατρών για αναστολή εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από την Παρασκευή 01-09-2023 αορίστου διάρκειας και ζητά από την πολιτεία άμεσες πολιτικές αποφάσεις για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των εργαστηρίων.

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των εργαστηριακών ιατρών έχει απαξιωθεί δεχόμενος αλλεπάλληλα χτυπήματα ληστρικής επίθεσηςμέσω του clawback και rebate.

Ο χαμηλός προϋπολογισμός για εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων σε αντίθεση με την αυξημένη ζήτηση (υπερσυνταγογράφηση) έχουν σαν αποτέλεσμα την υποχρέωση των εργαστηριακών ιατρών να επιστρέφουν στον ΕΟΠΥΥ το 70% περίπου των δεδουλευμένων αμοιβών τους κάθε μήνα.

Η πρακτική αυτή καθιστά μη βιώσιμο ένα εργαστήριο και η συσσώρευση τεχνητού χρέους όλα αυτά τα χρόνια καθιστά αδύνατη τη συνταξιοδότηση των εργαστηριακών ιατρών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίουσυμπαρίσταται και στηρίζει τις δράσεις των εργαστηριακών ιατρών και ζητά από την πολιτεία την κατάργηση του clawback, την ελάφρυνση των συσσωρευμένων υποχρεώσεων και την καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και αποζημιώσεων των εργαστηρίων.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ                                ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΩΣΣΑΣ

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου για το σχολικό έτος 2023-2024

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ