ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΟ Γρηγόρης Θεοδωράκης στον “Δυτικά Fm” : Όσοι έχουμε υπηρετήσει την χρηστή Διοίκηση μπορούμε να κινητοποιήσουμε δυνάμεις για αλλαγή

Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης στον “Δυτικά Fm” : Όσοι έχουμε υπηρετήσει την χρηστή Διοίκηση μπορούμε να κινητοποιήσουμε δυνάμεις για αλλαγή

Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης στον “Δυτικά Fm” : Όσοι έχουμε υπηρετήσει την χρηστή Διοίκηση μπορούμε να κινητοποιήσουμε δυνάμεις για αλλαγή

Για κάθε πτυχή της πολιτικής του παρουσίας αλλά και για τις επιλογές που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Αιτωλοακαρνανία μίλησε την Πέμπτη (4.5.23) το πρωί ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, στην εκπομπή «Today News” του Δυτικά FM 92,8 και της Δήμητρας Λαοπόδη.

Αρχικά, απαντώντας στην ερώτηση γιατί επέλεξε να κάνει αυτό το βήμα– που πάντως ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο μετά από την έντονη δραστηριότητα που είχε επιδείξει στα θέματα της Αιτωλοακαρνανίας-, ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι ήταν μια προφανής επιλογή. «Από την στιγμή που θέλησα να πολιτευτώ εννοείται ότι θα το έκανα στον τόπο μου. Από εδώ είμαι, δεν έχω έρθει από αλλού, εδώ ζει η οικογένειά μου, τα αδέρφια μου, εδώ μεγάλωσα, τα ίδια βιώματα έχω με όλους στην Αιτωλοακαρνανία, τα ίδια πράγματα με προβληματίζουν εδώ και χρόνια σαν όλα αυτά που ζούμε όλοι γύρω μας. Θλίβομαι που βλέπω τόσα πράγματα να μην αλλάζουν», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον πρώην Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης , έχοντας την εμπειρία από διάφορες θέσεις ευθύνης κι έχοντας επιδείξει, κατά γενική ομολογία, μια χρηστή Διοίκηση, μπορεί να κινητοποιήσει τις δυνάμεις που χρειάζονται ειδικά από τους πιο νέους ανθρώπους για να αλλάξουν τα πράγματα στους τομείς που χρειάζεται η Αιτωλοακαρνανία. «Η νέα γενιά έχει πολύ αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, τολμώ να πω περισσότερα από τις δικές μας γενιές και οι διαδοχικές κρίσεις τους στέρησαν την ελπίδα, εμείς όλοι τους έχουμε στερήσει την ελπίδα αν μιλάμε για εκείνους που ψηφίζουν πρώτη φορά. Το πρόβλημα είναι όλης της Ελλάδας αλλά είναι ακόμη πιο έντονο στην Αιτωλοακαρνανία. Λείπουν οι δουλειές αλλά λείπουν και οι υποδομές που θα παρέχουν την κοινωνική φροντίδα και ασφάλεια για να κάνεις οικογένεια. Η νέα γενιά πρέπει να στηριχτεί για να μείνει στην χώρα και στον τόπο μας, παράγουμε τα καλύτερα μυαλά μέσα στο δύσκολο περιβάλλον της Παιδείας μας και μετά οι νέοι φεύγουν και δημιουργούν σε άλλες χώρες. Πρέπει να κρατήσουμε αυτές τις γενιές εδώ», συμπλήρωσε.

Κληθείς να κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνησε και να εντοπίσει αυτά που θα άλλαζε, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο και για λάθη και απειρία που υπήρξαν στην περίοδο 2015-2019, υποστήριξε όμως ότι υπήρξε νοικοκύρεμα και χρηστή διοίκηση που άφησαν 37 δισ. στα ταμεία τα οποία αν δεν υπήρχαν ίσως η Ελλάδα να μην  είχε ανταπεξέλθει σε όσα ακολούθησαν.

Σε ότι αφορά την Υγεία, ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν δρομολογηθεί λύσεις μέσω αθρόων προσλήψεων στα νοσοκομεία, όμως η πορεία ανακόπηκε με την κυβέρνηση της ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι είχε αφήσει και με πολλούς σε διαθεσιμότητα ή απολυμένους. Σε ό, τι αφορά τα κίνητρα για τους γιατρούς παρέπεμψε στην ομιλία Τσίπρα στο Λαύριο όπου υπήρξε δέσμευση για πρώτο μισθό 2.000 ευρώ για τους γιατρούς.

«Ο νόμος για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία της πρώτη κατοικίας έως 300.000 ευρώ θα είναι από τους πρώτους από την επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι προτεραιότητα για εμάς να σωθεί η περιουσία των πολλών από τα διάφορα funds. Σε ό, τι αφορά την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε έλεγχος από το ΣΕΠΕ ενώ η κυβέρνηση το ξεχαρβάλωσε ώστε να μείνει ανεξέλεγκτη η αγορά εργασίας.

Πάντως, για τις υποδομές γενικά απουσιάζει η κεντρικός σχεδιασμός, τι θέλουμε να κάνουμε δηλαδή σε κάθε πόλη ξεχωριστά. Πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να σχεδιάσουμε για κάθε περιοχή ξεχωριστά το τι θέλουμε να κάνουμε. Θεωρώ ότι τι περιβάλλον μας θα πρέπει να γίνει ο μοχλός ανάπτυξης για την Αιτωλοακαρνανία», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχετικά με τις εκλογικές εξελίξεις ο υποψήφιος βουλευτής υποστήριξε ότι το κόμμα του κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση νόμου για το κόμμα Κασιδιάρη ενώ τόνισε ότι η ΝΔ έχει τον μισό ΛΑΟΣ στις τάξεις του έχοντας αφήσει τον Κασιδιάρη να κάνει για χρόνια προεκλογική εκστρατεία από την φυλακή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε απαντώντας στις ερωτήσεις της Δ. Λαοπόδη:

«Την χώρα χρεοκόπησαν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η Ευρώπη δείχνει τον τρόπο για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, δεν είμαστε εμείς οι προνομιούχοι. Τα γκάλοπ δείχνουν μια τάση που δεν την πιστεύω καθόλου γιατί γυρίζω στον νομό και βλέπω την αποδοκιμασία του κόσμου σε αυτούς που κυβερνούν. Θεωρώ ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα και θα κερδίσουμε εμείς», επεσήμανε, ενώ τόνισε ότι σχετικά με το ΠΑΣΟΚ μπορεί τώρα να λέγονται διάφορα πράγματα για να περιχαρακώνεται ένα κοινό, όμως μετά τις εκλογές αυτά μπορούν να ξεπεραστούν.

«Το θέμα με τον φράχτη στον Έβρο για παράδειγμα δείχνει τα τεχνητά διλήμματα που βάζει η ΝΔ για να χαϊδεύει την ακροδεξιά. Ο φράχτης υπήρχε στις μέρες μας και θα υπάρχει και όταν κυβερνήσουμε ξανά. Θα προασπίσουμε τα σύνορα όπως πάντα αλλά όχι με εθνικιστικές κορώνες», τόνισε.

«Αυτοί που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι είναι η δύναμη που μπορεί να κυβερνήσει αυτή την φορά χωρίς το πιστόλι στον κρόταφο και με τις δικές του πολιτικές αυτή την φορά. Για την δική μου υποψηφιότητα δεν θα την διαχωρίσω από το υπόλοιπο κόμμα, ναι, είμαι υποψήφιος, θέλω την ψήφο όλων, όμως αυτό που προέχει είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», κατέληξε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Θεοδωράκη στον “Δυτικά Fm 92,8”:

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ