ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟ Γκορμπατσόφ, το Τσερνομπίλ της ΕΡΤ και ο ερχομός του στην Ελλάδα το 1993…

Ο Γκορμπατσόφ, το Τσερνομπίλ της ΕΡΤ και ο ερχομός του στην Ελλάδα το 1993…

Ο Γκορμπατσόφ, το Τσερνομπίλ της ΕΡΤ και ο ερχομός του στην Ελλάδα το 1993…

Τώρα που πέθανε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πολλά γράφονται και πολλά θα γραφτούν για τον βίο του.

Όλοι συμφωνούν, πάντως, ότι όσο τον είχε σε εκτίμηση ο υπόλοιπος κόσμος τόσο τον είχαν ως παρία οι Ρώσοι και γενικά οι πρώην Σοβιετικοί, ακόμη κι εκείνοι που ήθελαν να φύγουν τρέχοντας μακριά από την σιδερένια “αγκαλιά” της Ε.Σ.Σ.Δ.

Ο υπόλοιπος κόσμος θεωρούσε ότι έβαλε ένα τέλος σε έναν ολοκληρωτισμό και έφερε ειρήνη για πολλά χρόνια, περιορίζοντας τα πυρηνικά. Οι Ρώσοι ειδικά θεωρούν ότι στα χέρια του πέθανε η μεγάλη Αυτοκρατορία που είχαν στήσει και τώρα προσπαθούν να αναβιώσουν με εισβολές και με συμμάχους σαν τους Τούρκους.

Όλοι θυμούνται πως όταν ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Σ.Ε., νικώντας το υπόλοιπο κονκλάβιο (δεν μιλάμε για εκλογές, άσχετα τι νομίζουν μερικοί αγέννητοι τότε σημερινοί “ελευθεριακοί”) προέκυψε το Τσερνομπίλ. Το σκληρό κατεστημένο που τόσο πολεμούσε έκανε 48ώρες να τον ενημερώσει τι συνέβαινε!

Από τον δυτικό κόσμο, τελευταία φυσικά τα έμαθε η Ελλάδα, αφού στην ΕΡΤ (εποχής ΠΑΣΟΚ) το θέμα υποβαθμίστηκε και κάποιοι δημοσιογράφοι έτρωγαν… μαρούλια σε κοινή θέα στη Αθήνα για να δείξουν ότι δεν υπάρχει ραδιενέργεια! Τι έχει ζήσει αυτή η χώρα…

Στο θέμα μας, όμως. Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πέθανε όπως λέει ο κάθε λαϊκιστής ότι πρέπει να πεθαίνει ένας πολιτικός αλλά ποτέ ο λαϊκιστής δεν τηρεί ο ίδιος: αληθινά φτωχός.

Επίσης, επειδή πολλοί δεν το θυμούνται, τον διαδέχτηκε ο Γιέλτσιν, ο γνωστός μπεκρής που όντως φάνηκε ολίγιστος και τον κορόιδεψε η Δύση. Όμως το δεξί χέρι του Γιέλτσιν που αργότερα πήρε την εξουσία, κανείς δεν το κατηγορεί όπως τον ίδιο και τον Γκορμπατσόφ. Βλέπεις, ήταν ο Βλάντιμιρ Πούτιν αυτός ο διάδοχος από το βαθύ κράτος που τότε ήταν επίσης “καλό παιδί”!

Πρέπει, όμως, να αναφέρουμε άλλη μια χώρα πλην της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. που ο μακαρίτης Γκορμπατσόφ είχε πολλούς εχθρούς, την Ελλάδα.

Εδώ ήταν οι πιο υποψιασμένοι, οι πιο ψαγμένοι, που τον υποδέχτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1993, όταν ήρθε να τιμηθεί πολλαπλώς για την προσφορά του.
Πέρα από το λούσιμο που είχε φάει στα διάφορα έντυπα που υποστήριζαν το κομμουνιστικό σύστημα, έτυχε και υποδοχής σαν αυτή στην φωτογραφία, όπου του λένε ότι “δεν είναι ευπρόσδεκτος για τους Έλληνες εργάτες”!

Κάποια πράγματα έχουν βαθιά ιστορική συνέχεια, γνωστό αυτό.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Aγριο ξύλο σε live του Snik στην Κατερίνη – Μπουνιές, κλωτσιές και… ιπτάμενες καρέκλες

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ