ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ Γιώργος Βαρεμένος για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ: «Παρτίδα κορώνα-γράμματα η ζωή»

Ο Γιώργος Βαρεμένος για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ: «Παρτίδα κορώνα-γράμματα η ζωή»

Ο Γιώργος Βαρεμένος για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ: «Παρτίδα κορώνα-γράμματα η ζωή»

Το φρακάρισμα στις ΜΕΘ των μεγάλων νοσοκομείων και η έλλειψη λειτουργικών ΜΕΘ σε τοπικό επίπεδο, καθιστά μερικές φορές την μάχη για τη ζωή μια παρτίδα κορώνα-γράμματα.

Αυτό συμπεραίνει ο  βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος με αφορμή το θάνατο ενός 58χρονου συμπατριώτης μας,  που παρότι εμβολιασμένος κατέληξε στο νοσοκομείο Αγρινίου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Αναφέρει συγκεκριμένα :

Παρά, επίσης την προθυμία από πλευράς Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων -και του διοικητή του- να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ. Βρέθηκε, αλλά εκείνη την στιγμή δεν ήταν δυνατή η διακομιδή του και την επόμενη ώρα η κλίνη κατελήφθη από άλλον ασθενή. Έχω αναφερθεί στην περίπτωση ασθενούς που, παρά το γεγονός ότι οι πνεύμονές του ήταν κατεστραμμένοι κατά 95% από τον ιό, διασώθηκε χάρη στις προσπάθειες των γιατρών της ΜΕΘ στα Γιάννενα. Αυτό δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα σωζόταν ο άτυχος ασθενής που κατέληξε στο Αγρίνιο. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αφού ούτε γιατροί είμαστε, ούτε -πολύ περισσότερο- θεοί.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται κοινά παραδεκτό, είναι ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τις πιθανότητες επιβίωσης μέσα σ’ αυτό το κακό της πανδημίας. Το φρακάρισμα στις ΜΕΘ των μεγάλων νοσοκομείων και η έλλειψη λειτουργικών ΜΕΘ σε τοπικό επίπεδο, καθιστά μερικές φορές την μάχη για τη ζωή μια παρτίδα κορώνα-γράμματα. Κι αυτό είναι κρίμα κι άδικο για τις οικογένειες που βιώνουν αυτή την τραγωδία.

Ναυπακτία: Τροχαίο ατύχημα στο Περιθώρι τη νύχτα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr