ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΟ Γιώργος Καρατζαφέρης στο Αγρίνιο

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο Αγρίνιο

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης την Κυριακή ενώ μίλησε και στα στελέχη του κόμματός του. «Κάποιοι πάνε στην Ευρώπη να δουλέψουν για την Ελλάδα και κάποιοι να δουλέψουν την Ελλάδα» δήλωσε για τον Αντώνη Σαμαρά και την θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο της νεολαίας και υποψήφια ευρωβουλευτή κα Δήμητρα Κούτρα και τον Αιτωλ/νάνα υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κώστα Γαλανόπουλο παραχώρησε συνέντευξη τύπου και κατόπιν τούτου μίλησε σε φίλους του κόμματός του σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου.

Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για το πολιτικό πλαίσιο που κινούνται όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές χωρίς να αναφερθεί ουδείς στο διακύβευμα όπως χαρακτηριστικά είπε δηλώνοντας: «Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αυτή την περίοδο θα λάβει ουσιαστικές αρμοδιότητες. Το 80% των αποφάσεων που διέπουν τη ζωή ενός κατοίκου στην Αθήνα και στην Αιτωλ/νία αποφασίζονται εκεί. Είναι κριτήριο ποιους θα στείλουμε εκεί. Ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές; Αν ο κόσμος γνώριζε τι έχουν ψηφίσει οι ευρωβουλευτές κάποιοι θα είχαν κοπεί από ΄χέρι ακόμη και τα κόμματά τους». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα θέματα που οι Έλληνες ευρωβουλευτές αγνόησαν ή υπερψήφισαν. Συγκεκριμένα είπε για την θετική ψήφο των Ελλήνων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για την χρηματοδότηση των τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη Κύπρο, για την καταψήφιση των προτάσεων, για την απόσυρση του στρατού κατοχής από τους ευρωβουλευτές  του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ άρσης του casus belli της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, από τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ , την καταψήφιση πρότασης Κρατζαφέρη για την αναγνώριση απ’ την Τουρκία της γενοκτονίας των Ποντίων. «Την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστεί να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, στην ευρωβουλή οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ εναντιώθηκαν στην πρόταση του ΛΑΟΣ  να τεθεί εκτός νόμου η ρατσιστική φασιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, συμπληρώνοντας για την πρότασή του στην ευρωβουλή που αφορούσε τα Σκόπια. Η πρόταση ήταν για να πάρουν τα Σκόπια το όνομα που είχαν επισήμως έως το 1945 «Vardacska. «Υπέρ είμαι εγώ και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ήταν κατά της πρότασης».Μιλώντας αμέσως μετά για τον κ. Σαμαρά δήλωσε: «Κάποιοι πάνε στην Ευρώπη να δουλέψουν για την Ελλάδα και κάποιοι να δουλέψουν την Ελλάδα» παραθέτοντας επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την θητεία που έκαναν ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Σαμαράς μαζί στο Ευρωκοινοβούλιο. «Ο κ. Σαμαράς μίλησε 15 φορές εναντίον 101 του Καρατζαφέρη. Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο μίλησε 8 φορές, 1 φορά δηλαδή κάθε 6 μήνες, ενώ εγώ στην ίδια ευρωβουλή έκανα 663 κοινοβουλευτικές δράσεις». Αναφέρθηκε επίσης ο κ. Καρατζαφέρης λίγο πριν κλείσει την εισήγησή του, στο λαϊκό και στο σοσιαλιστικό κόμμα τα οποία είναι πλήρως ελεγχόμενα από την Γερμανία, όπως είπε ενώ μίλησε και για τους Ευρωσκεπτικιστές, παράταξη που ανήκει ο ίδιος και η οποία σταμάτησε το Ευρωσύνταγμα το 2006. «Θέλουμε την Ευρώπη των Εθνών» είπε τονίζοντας ότι ο ΛΑΟΣ έχει ξεκάθαρες ελληνικές θέσεις.
Με αφορμή ερωτήσεις που έγινε προς τον κ. Καρατζαφέρη προέβλεψε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάρουν μαζί περισσότερο από 25%. «Να αναζητήσουμε ένα νέο 1909 ένα νέο 1952, ένα νέο 1964 ένα νέο 1974. Τότε ήταν το μεγάλωμα της αστικής δημοκρατίας και οριοθετήθηκε μια άλλη πολιτική περίοδος. Αν δεν γίνει αυτό και η αστική δημοκρατία δεν αντιληφθεί τους κινδύνους που την περικλείουν και αφήσει τα άκρα να την σφίξουν τότε νομίζω ότι η Ελλάδα θα περάσει πολύ οδυνηρές στιγμές».
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr