ΣΥΝΕΙΔΗΣΗLifestyleΟ Γιάννης Παπαδόπουλος του Open μιλά για την καταγωγή του από την Ναύπακτο

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος του Open μιλά για την καταγωγή του από την Ναύπακτο

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος του Open μιλά για την καταγωγή του από την Ναύπακτο

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ένας δημοσιογράφος με μακρά και επιτυχημένη διαδρομή στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες.

Είναι ο παρουσιαστής του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Σαββατοκύριακο στην τηλεόραση του OPEN, ενώ έχει ρόλο σχολιαστή στο καθημερινό Κεντρικό Δελτίο. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο του REAL FM στις 14:00.

Οι ρίζες του είναι από την Ορεινή Ναυπακτία. Κατάγεται από το χωριό Ελατού και όπως μας λέει, φροντίζει να την επισκέπτεται τακτικά. Έχει μνήμες από το πανέμορφο χωριό από τα παιδικά του χρόνια, όπου περνούσε τα καλοκαίρια. Εκεί άλλωστε είναι το σπίτι του προπάππου του.

Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε στο npress και την Βασιλική Καραμπούλη.

• Ποια είναι η σχέση σας με την Ναύπακτο;

Η καταγωγή μου είναι από την Ελατού της ορεινής Ναυπακτίας. Μπορεί να μην γεννήθηκα ο ίδιος εκεί, αλλά σχεδόν κάθε καλοκαίρι των παιδικών μου χρόνων το περνούσα στη γενέτειρα του πατέρα μου και φυσικά και στη Ναύπακτο. Με συνδέουν λοιπόν πολύ έντονες και ευχάριστες αναμνήσεις από τα χρόνια εκείνα. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατάω συνεχώς ζωντανούς από τότε τους δεσμούς μου με την Ελατού αλλά και με την αγαπημένη μου Ναύπακτο.

•​Πόσο συχνά επισκέπτεστε τον τόπο μας; Πότε ήρθατε τελευταία φορά;

Όσο πιο συχνά μπορώ! Άλλωστε στην Ελατού βρίσκεται το σπίτι του προπάππου μου, που έχω την τύχη και την τιμή να διατηρώ εγώ τώρα. Τελευταία φορά που ήρθα, αν θυμάμαι καλα, ήταν λίγο πριν από το λοκ-ντάουν ,  παραμονές του Αγίου Δημητρίου.

•​Θα προτείνατε σε κάποιον φίλο σας την Ναύπακτο για διακοπές και αν ναι, τι θα του συνιστούσατε να επισκεφτεί;

Ανεπιφύλακτα! Και το έχω κάνει πολλές φορές, άλλωστε. Η Ναύπακτος είναι ένας μοναδικός προορισμός. Κοντά στην Αθήνα, συνδυάζει θάλασσα και βουνό, έχει διατηρήσει τη σπάνια γραφικότητά της, την «καθαρότητα» και φιλοξενία των ανθρώπων της.  Η ιστορία είναι παντού, τη συναντάς σε κάθε γωνιά. Μια βόλτα στο λιμάνι, ένας περίπατος στο κάστρο με την εκπληκτική θέα του Κορινθιακού, μια επίσκεψη στο ΦετιχέΤζαμί,  το καλοκαίρι μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά της Ψανής ή στο Γρίμποβο κάτω από τα πλατάνια. Μαγεία! Φαγητό, δεν το συζητώ, οι επιλογές είναι πραγματικά απεριόριστες και για όλα τα γούστα, από φρέσκο ψάρι μέχρι τα πιο νόστιμα ψητά κρέατα.

•​Κάνετε καθημερινά το κορυφαίο δελτίο ειδήσεων και έρχεστε αντιμέτωπος με ποικίλα θέματα. Υπάρχουν θέματα που επηρεάζουν την ψυχολογία σας και ποια κατηγορία είναι αυτή;

Θα είμαι ειλικρινής. Τολμώ να πω ότι σε μεγάλο βαθμό έχω καταφέρει –και δεν ήταν εύκολο, ειδικά στην αρχή- να διαχωρίζω πλέον τα συναισθήματα μου,  από την κάλυψη της ειδησεογραφίας. Αυτή η αποστασιοποίηση σε βοηθά να γίνεσαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός.

•​Ο παρουσιαστής πρέπει να έχει κάποιες κόκκινες γραμμές στην κάλυψη των γεγονότων ή πρέπει να κατευθύνεται από την τηλεθέαση;

Μετά από αρκετά χρόνια στη δημοσιογραφία έχω καταλήξει στην πεποίθηση ότι μια είναι τελικά η πιο σημαντική «κόκκινη γραμμή» για όλους εμάς που υπηρετούμε την ενημέρωση: η αξιοπρέπειά μας.

•​Πόση ώρα και πόσοι άνθρωποι ασχολείστε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων;

Για το αποτέλεσμα που φθάνει στις οθόνες των τηλεοράσεων εργάζονται καθημερινά πολλές  δεκάδες συνάδελφοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Χωρίς ωράριο, πολλές φορές συνεχόμενα, υπό αντίξοες συνθήκες,  όταν οι περιστάσεις της επικαιρότητας το επιβάλλουν.  Χωρίς την ομαδική δουλειά και την καλή συνεργασία όλων, δεν θα υπήρχε το αποτέλεσμα που βλέπουμε. Είναι μια αλυσίδα η συνεισφορά τους.  Κάθε κρίκος έχει τη σημασία του.

•​Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον θέμα που καλύψατε το 2020;

Εύκολη ερώτηση και, όχι, δεν θα σας εκπλήξω με την απάντηση: η πανδημία του κορονοϊού, που μας δίδαξε και σε εμάς που την καλύψαμε αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα που την έζησε, πόσο τελικά ευάλωτοι είμαστε, αλλά ταυτόχρονα και πόσο δυνατοί ώστε να αντεπεξέλθουμε στο τέλος.

•​Τι εύχεστε για το 2021;

Εκτός από την υγεία,που νομίζω ότι φέτος εκτιμήσαμε όλοι την αξία της περισσότερο από ποτέ, εύχομαι το 2021 να  φέρει σε όλους μας περισσότερα χαμόγελα.

Πηγή:npress.gr

Ο παλιός σταθμός Αγρινίου του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr