ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ Γιάνης μετά τη «Δήμητρα» μοιράζει και ψήφους στις επιχειρήσεις

Ο Γιάνης μετά τη «Δήμητρα» μοιράζει και ψήφους στις επιχειρήσεις

Ο Γιάνης μετά τη «Δήμητρα» μοιράζει και ψήφους στις επιχειρήσεις

Καλά το πάει ο Γιάννης με το ένα «ν». Έχει στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων ότι κερδίζει σημαντικό μέρος των πιτσιρικάδων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και πιο εύκολα θα ψηφίσουν «αντισυστημικά» και δίνει στο λαό «τροφή», πουλώντας όμως τρέλα.

Γιατί, εκτός από τη «Δήμητρα» λανσάρει τώρα και το σύστημα «ένας εργαζόμενος, μία μετοχή, μία ψήφος». Όταν λέει ψήφος εννοεί ψήφο στη Γενική Συνέλευση της επιχείρησης, δηλαδή μια «αλλαγή στο εταιρικό δίκαιο πολύ απλή η οποία λέει ότι οι μετοχές στις επιχειρήσεις είναι όπως οι φοιτητικές ταυτότητες στα Πανεπιστήμιο».

Διόλου τυχαία ο Γιάννης με το ένα «παρομοιάζει» την επιχείρηση, που ουσιαστικά ο ίδιος θα την κοινωνικοποιήσει, με το Πανεπιστήμιο.

«Αν οι μετοχές είναι προσωποπαγείς και δεν αγοράζονται και δεν πωλούνται πάνε τα χρηματιστήρια, άντε γεια. Καταργείται η αγορά χρήματος. Δεύτερον, καταργείται η αγορά εργασίας. Δεν υπάρχει πια αφεντικό και προλετάριος.

Όταν είσαι σε μία επιχείρηση – 300 άτομα, 30 άτομα – και είστε όλοι μέτοχοι και παίρνετε τις αποφάσεις, όχι ότι κάνετε τη διοίκηση μαζί, μαζί εκλέγετε τη διοίκηση, η διοίκηση κάνει τη διοίκηση, αλλά εσείς αποφασίζετε ως γενική συνέλευση πώς θα γίνει η μοιρασιά του πλεονάσματος της επιχείρησης.

Ξαφνικά δεν υπάρχει διαφοροποίηση κέρδους και μισθού, δεν υπάρχει κέρδος και δεν υπάρχουν μισθοί. Υπάρχει πλεόνασμα, αν η επιχείρηση ελπίζουμε βγάζει 100 και τα έξοδα της είναι 80 μένουν 20 και εσείς, οι μέτοχοι, αποφασίζετε αυτά τα 20 πώς θα τα μοιράσετε» είπε ο Γιάννης με το ένα «ν» σε πρόσφατη ομιλία του. Παράδεισος έτσι;

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Σχεδόν υπερήφανος ο ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα Παπαναστασίου και Φαρμάκη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ