ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ταξί στο Αγρίνιο

Ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ταξί στο Αγρίνιο

Ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ταξί στο Αγρίνιο

Θέματα του κλάδου των ταξί επί τάπητος στον «κύκλο» των επαφών του Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί ενόψει του συνεδρίου της Ομοσπονδίας όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Λευτέρης Πετράκης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Αγρίνιο στο πλαίσιο των επαφών για το συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο.

Κατά την παρουσία του στο Αγρίνιο το Σάββατο 01/10/22 συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως αυτό της ηλεκτροκίνησης όπου αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επιδότηση των ηλεκτρικών ταξί με 22.500 ευρώ, συζητήθηκε επίσης η παράταση των ταξί που η κυκλοφορία τους λήγει στα 20 έτη, μέσα στο 2022 δηλαδή, καθώς το υπουργείο τους δίνει ένα ακόμη έτος παράταση.

Ο λόγος της παράτασης είναι η οικονομική κρίση που έχει «χτυπήσει» τον κλάδο και την ελληνική κοινωνία γενικότερα, η ενεργειακή κρίση, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι καταγράφεται έλλειψη νέων αυτοκινήτων στην αγορά κατόπιν παραγγελίας, καθ’ ότι δεν γίνεται να παραδοθούν στο χρονικό διάστημα που παραδίδονταν παλιότερα τα καινούργια αυτοκίνητα. Συνεπώς εξαιτίας αυτών των παραγόντων από το Υπουργείο δόθηκε η παράταση του ενός έτους, κάτι που φαίνεται να ανακούφισε και τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι έχουν το ταξί τους ως εργαλείο δουλειάς.

Ακόμη, κατά την συνάντηση του κ. Πετράκη με εκπροσώπους του κλάδου στο Αγρίνιο συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα που θα τεθούν και στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, τα οποία έχουν ακόμη και τοπικό χαρακτήρα.

Ένα ζήτημα που τέθηκε στην συνάντηση και απασχολεί την κοινωνία του Αγρινίου είναι το ζήτημα του Πανεπιστημίου και της μεταφοράς σχολών από το Αγρίνιο στην Πάτρα. Για το ζήτημα ο Πρόεδρος του Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδας Μάττας έχει ήδη συντάξει επιστολή όπου θα αποστείλει το Υπουργείο Παιδείας και θα κοινοποιήσει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης και σε άλλους φορείς της περιοχής.

Το ζήτημα της μεταφοράς των σχολών από το Αγρίνιο στην Πάτρα, όπως τόνισε στη «Σ» ο κ. Μάττας, επηρεάζει την οικονομία της πόλης και διαφόρων επαγγελματικών κλάδων, όπως λ.χ. τα ταξί, αλλά επηρεάζει αρνητικά και το πολιτιστικό και κοινωνικό φάσμα της πόλης, καθώς η απουσία των φοιτητών και κατ’ επέκταση ξένου κόσμου θα είναι έντονη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ένα φλέγον ζήτημα για τον κλάδο είναι η επανένταξη οδηγών ταξί που έχασαν την ρύθμιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ. Πάνω στο ζήτημα αναμένεται νέα διάταξη. Είχε γίνει μια ρύθμιση για όλους όσους οφείλουν χρήματα στον ΟΑΕΕ και είχε ενισχυθεί η αποπληρωμή της οφειλής μέσω δόσεων. Κάποιοι επαγγελματίες του κλάδου δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν να ενταχθούν καν, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή για τη νέα ρύθμιση. Σκοπός του αυξημένου ενδιαφέροντος των οδηγών ταξί για τη νέα ρύθμιση, είναι να αποκτήσουν τη δυνατότητα της ένταξης στη ρύθμιση και της αποπληρωμής της οφειλής τους με δόσεις, ώστε να έχουν την δυνατότητα είτε να συνεχίσουν να εργάζονται έχοντας ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους, είτε να έχουν την δυνατότητα να πουλήσουν το ταξί τους, αν το επιθυμούν ή και ακόμη να μην έχουν εμπόδια και εκκρεμότητες για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

Στην συνάντηση με τον κ. Πετράκη εκτός από τον Πρόεδρο του Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδα Μάττα παρέστησαν ακόμη τρείς εκπρόσωποι του κλάδου από το Αγρίνιο. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ταξί και μέλος του Δ.Σ. του Ραδιοταξί Αγρινίου Αποστόλης Ζαρκανίτης και τα πρώην διοικητικά μέλη Βασίλης Γράβαλος και Βασίλης Κότσαλος.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

(από αριστερά) Ο Λ. Μάττας, ο Β. Γράβαλος, ο Λ. Πετράκης και ο Β. Κότσαλος

Χακάρουν κάρτες – Πάνω από 30 περιπτώσεις στην περιοχή του Αγρινίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ