ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ ετεροπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ

Ο ετεροπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ

Ο ετεροπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ

Ο ετεροπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ αρχικά έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την μεριά της Κουμουνδούρου και αυτό γιατί εκτιμήθηκε ότι ένα ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου θεωρητικά τουλάχιστον κάνει πιο πιθανή την προοπτική της «προοδευτικής» διακυβέρνησης, που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της απλής αναλογικής που θα εφαρμοστεί στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σε μία δεύτερη όμως ανάγνωση φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να μην είναι καθόλου διατεθειμένος να υποδυθεί το ρόλο του συμπληρώματος, για να γίνει ξανά πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τσίπρας, όπως λένε αρκετές φωνές στο ΚΙΝΑΛ είναι πολύ «μικρός» ακόμη για να έχει βοηθό του έναν Παπανδρέου. Όλα αυτά όμως σε μεγάλο βαθμό είναι σχετικά.

Πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος πράττουν κακώς ουσιαστικά ετεροπροσδιορίζονται, όταν μπαίνουν στη διαδικασία να σχολιάζουν συνεχώς την πιθανότητα συνεργασίας είτε με τη Νέα Δημοκρατία, είτε με το ΣΥΡΙΖΑ.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ευνοϊκότερος ο ορίζοντας για την αξιοποίηση

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr