ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΟ Εσπερινός του Αγίου Χριστοφόρου, Πολιούχου του Αγρινίου (εικόνες)

Ο Εσπερινός του Αγίου Χριστοφόρου, Πολιούχου του Αγρινίου (εικόνες)

Ο Εσπερινός του Αγίου Χριστοφόρου, Πολιούχου του Αγρινίου (εικόνες)

Ξεκίνησε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, (νέο και παλαιό) μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος για τον αυριανό εορτασμό του Πολιούχου του Αγρινίου Αγίου Χριστοφόρου. 

Πριν τον εσπερινό, το πρωί, στο πλαίσιο του εορτασμού της πόλης, πραγματοποιήθηκε το City Trail Agrinio, το οποίο “επανήλθε” ως διοργάνωση φέτος μετά από δύο χρόνια “απουσίας” λόγω covid-19, όπως επίσης πραγματοποιήθηκε και η τελετή ονοματοθεσία της πλατείας «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» στον Άγιο Κωνσταντίνο. 

Για τον εορτασμό του Αγίου Χριστοφόρου απόψε στις 20.00 είναι προγραμματισμένη παράσταση παιδικών χορευτικών στο αθλητικό κέντρο των Δύο Ρεμάτων, ενώ αύριο το πρόγραμμα έχει ως εξής:

7:00 π.μ. α. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου (νέο και παλαιό) , μετά θείου κηρύγματος

6:25 μ.μ. Προσέλευση επισήμων στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου

6:30 μ.μ. Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στο Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου

7:15 μ.μ. Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου

9:00 μ.μ.  Παραπλεύρως 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Αναβίωση εθίμου: πέταγμα αεροστάτου

Ακόμη, στο πλαίσιο των εορτασμών για τον πολιούχο Άγιο Χριστόφορο την Τρίτη στις 7:30 μ.μ. έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του κινητού ψηφιακού θεματικού μουσείου ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος που θα γίνουν στο χώρο στάθμευσης στα παλαιά δημοτικά σφαγεία.

Στις Ακολουθίες στο Νέο Ι.Ν. του Αγίου Χριστοφόρου χοροστατεί και ιερουργεί ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ενώ ως είθισται στη Λιτανεία συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου. Στον εσπερινό βρέθηκε και ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, όπως επίσης και ο Γιάννης Φαρμάκης.

Νεκρός εντοπίστηκε ο Χριστόφορος Δουραμάνης, ο άτυχος αθλητής που έπεσε σε χαράδρα στη Ναύπακτο (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →