ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο“Ο εγκλωβισμός στη μοναδικότητα του Πάρκου”

“Ο εγκλωβισμός στη μοναδικότητα του Πάρκου”

Σιμώνει η ώρα που η πολυσυζητημένη ανάπλαση του Πάρκου Αγρινίου θα τεθεί ξανά κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της επικαιρότητας. Ένα έργο που επιζητά τη δική του λύση αναλογιζόμενοι πάντα και την απόφαση του ΣτΕ. Ένα έργο στο οποίο πρέπει να κάνουμε συμμέτοχους όλους τους πολίτες του Αγρινίου μέσα από δημόσιο διάλογο – διαβούλευση και για το οποίο πρέπει να πραγματοποιηθεί ζύμωση και αξιολόγηση όλων των προτάσεων.
Σήμερα όμως, ίσως περισσότερο από ποτέ, πρέπει να εστιάσουμε στην ανάπτυξη μιας πράσινης-βιώσιμης πόλης! Να αξιοποιήσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και να το αντιμετωπίσουμε ως αναπτυξιακό απόθεμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και της καθημερινότητας μας. Άλλωστε η χωροθέτηση νέων χώρων πρασίνου είναι πρώτιστο και κυρίαρχο ζήτημα σε μια πόλη που συνεχώς αναπτύσσεται! Φυσικά αυτό πρέπει να συνδυαστεί με παράλληλη αξιοποίηση στο έπακρον των δυνατοτήτων που μας δίνει το Πράσινο ταμείο.
Επιβάλλεται λοιπόν η σύνταξη και η υλοποίηση ενός σχεδίου – πλαισίου Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης για το Αγρίνιο. Μπορούμε να αναδείξουμε και να αναπλάσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε επιδεικνύοντας του τον ανάλογο σεβασμό!
Ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν αντιτίθεται στην αναπτυξιακή του προοπτική! Αντιθέτως μάλιστα… ο συνδυασμός των παραπάνω και η ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών αποτελούν τη βάση για έναν πράσινο – βιώσιμο τόπο. “Έναν τόπο να αξίζει να ζείς”!

 

Φωτάκης Φ. Βασίλης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr