ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ δημόσιος χώρος στο Αγρίνιο και το… “αρπάζω ό,τι μπορώ”

Ο δημόσιος χώρος στο Αγρίνιο και το… “αρπάζω ό,τι μπορώ”

Ο δημόσιος χώρος στο Αγρίνιο και το… “αρπάζω ό,τι μπορώ”

Ήδη άρχισαν οι πρώτες απώλειες σε… καλαθάκια που έχουν τοποθετηθεί (και είναι και πολύ καλαίσθητα) σε σημεία που έγινα πρόσφατα αναπλάσεις στην είσοδο του Αγρινίου.

Κάποιοι δεν κρατιούνται, τα θέλουν σαν τρελοί! Έχουν ανάγκη βρε παιδί μου, να βουτήξουν ό, τι είναι εκτεθειμένο και αφύλαχτο!

Τα ίδια και στην παιδική χαρά και τις παρεμβάσεις στην οδό Εργάνης (φωτογραφία), ακόμα δεν μπήκαν τα φυτά και τα νέα παρτέρια. Ένα σωρό έχουν κάνει φτερά!

Αλλά και στον Άγιο Κωνσταντίνο, χαμηλά προς την εθνική οδό όπου έχει φτιαχτεί ολόκληρη ανάπλαση. 53 δέντρα μπήκαν, μέχρι και σφένδαμος(!) πράσινος μπήκε, που είναι δυσεύρετος. Ε, τρία-τέσσερα δεντράκια ήδη λείπουν!

Όλο αυτό θυμίζει την εποχή που είχαν μπει στην πλατεία Δημάδη τα παρτέρια με τα λουλούδια! Από την άλλη μέρα κιόλας ακόμη και γιαγιάδες με σακούλες και μικρά φτυάρια έπαιρναν ό, τι τις βόλευε!

Τα ίδια και στο πάρκο όπου συχνά έβλεπες κόσμο να παίρνει χώμα για τον κήπο του! Μεγαλύτερη αποθέωση, δε, οι ημέρες δασοπονίας που γίνονται στο Αγρίνιο.

Το δασαρχείο και ο Δήμος κάνουν μια τέτοια μέρα στην πλατεία και πλακώνουν όλοι οι πικραμένοι να πάρουν σπόρους για ό, τι μπορέσουν, ακόμη και για πουρνάρια ή έλατα ή άλλα δασικά είδη που θέλουν υψόμετρο και δεν θα “πιάσουν” εδώ στον κάμπο.

Να πάρουμε ό, τι δίνεται από το Δήμο και από το κράτος. Ότι μας παραχωρείται. Κι ό, τι δεν μας παραχωρείται να προσπαθήσουμε να το “βουτήξουμε”.

Υπάρχουν ομάδες συμπολιτών που και 5 χιλιάδες ευρώ να έχουν σε μασούρια στο παντελόνι, αν τους πουν ότι ο τάδε φούρνος δίνει ψωμί από προχτές που περίσσεψε, θα πάνε να ορμήξουν να πάρουν όσο μπορούν!

Είναι μια ολόκληρη νοοτροπία αυτή. Για να μην πούμε μια… “κουλτούρα”…

Γ.Σ.

Αιτωλοακαρνανία: Και εθελοντές στη μάχη της αντιπυρικής περιόδου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ