ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ Δήμος Ξηρομέρου για τα fake news περί διασποράς κρουσμάτων στο Δημαρχείο

Ο Δήμος Ξηρομέρου για τα fake news περί διασποράς κρουσμάτων στο Δημαρχείο

Ο Δήμος Ξηρομέρου για τα fake news περί διασποράς κρουσμάτων στο Δημαρχείο

Το κάλεσμα όμως για τη διαμαρτυρία δεν ανακλήθηκε ακόμη…

«Ενημερωθήκαμε ότι ιδιώτης ιατρός της περιοχής με αναρτήσεις του σε τοπικά ιστολόγια θέτει κάποια ζητήματα για την διασπορά του κορονοϊού. Με απόλυτο σεβασμό στις προσωπικές απόψεις, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αρμόδια όργανα για την διαχείριση της πανδημίας από κορονοϊό covid-19 στη χώρα μας, είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)». Αυτό αναφέρει ο Δήμος Ξηρομέρου με αφορμή τα κρούσματα που προέκυψαν στο προσωπικό του Δήμου. Παράλληλα ο Δήμος Ξηρομέρου υπογραμμίζει ότι «παράλληλα, έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένα πρωτόκολλα βάση συγκεκριμένων επιδημιολογικών δεδομένων και μέσα από την συνεργασία των θεσμικών οργάνων συντονίζεται η δέσμη μέτρων ανάλογα με την διασπορά της νόσου, τον χώρο των κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση. Σε κάθε επίπεδο προτείνονται μέτρα και ενέργειες πάντα σε στενή συνεργασία. Σε διαφορετική περίπτωση θα κυριαρχούσε το χάος».

Τέλος, με νόημα ο Δήμος Ξηρομέρου επισημαίνει ότι  «η διασπορά ψευδών ειδήσεων για δημιουργία εντυπώσεων δεν τιμά κανέναν, ιδιαίτερα ανθρώπους που κατέχουν την θέση του υγειονομικού λειτουργού».

Αν διαχέονται fake news καλά κάνει ο Δήμος Ξηρομέρου και τα στηλιτεύσει, όπως επίσης καλά κάνει να προβαίνει στις διευκρινίσεις αυτές. Όμως παράλληλα ο Δήμος Ξηρομέρου από τη στιγμή που πλέον στην περιοχή παρατηρείται μια μικρή αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα θα πρέπει να ματαιώσει και την διαμαρτυρία που προγραμματίζεται την Κυριακή ενάντια στο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργείων. Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου, για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία συμμετέχουν μέλη της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έφτασε στο σημείο στο κάλεσμά της προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εν λόγω διαμαρτυρία – αυτοκινητοπομπή να προτείνει και συγκεκριμένο sms που θα πρέπει να σταλεί για να μην κινδυνεύσουν προφανώς με πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση. Αυτές οι κινήσεις δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Όταν το Δημαρχείο είναι για μέρες κλειστό λόγω κρουσμάτων, πριν από οποιαδήποτε καταδίκη των fake news –που καλώς γίνεται- o Δήμος Ξηρομέρου θα έπρεπε να ακυρώσει τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, που ακόμη κι αν προγραμματίζεται να γίνει με κάπως πιο «μαζεμένο» τρόπο είναι απαράδεκτο να γίνεται σε ένα timing που διαμορφώνεται μια δυνητικά επίφοβη επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή.

Εφημερίδα Συνείδηση

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr