ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Δήμος Αγρινίου τιμά την μνήμη των πεσόντων στη μάχη της Γκραμπάλας το 1940 (εικόνες)

Ο Δήμος Αγρινίου τιμά την μνήμη των πεσόντων στη μάχη της Γκραμπάλας το 1940 (εικόνες)

Ο Δήμος Αγρινίου τιμά την μνήμη των πεσόντων στη μάχη της Γκραμπάλας το 1940 (εικόνες)

Ο Δήμος Αγρινίου και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Αιτωλ/νίας (παράρτημα Αγρινίου), τίμησαν και φέτοςτη μνήμη των Αιτωλοακαρνάνων που έπεσαν ηρωικά στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας, στη θέση Βίγλα Καλπακίου.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στον τόπο της θυσίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα.

Τον Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας :«Τιμούμε τη θυσία  των πατριωτών που με   ηρωισμό υπερασπίστηκαν την εθνική ακεραιότητα και ελευθερία.

Η μάχη αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση του πολέμου. Οι κατακτητές χαμήλωσαν την κορυφή του βουνού, ύψωσαν όμως το ηθικό των Ελλήνων. Αγώνες σαν και αυτόνγέννησαν ήρωες που οδήγησαν στη σημερινή Ελλάδα».

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Αλίκη Στάμου, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος της Ε.Α.ΑΣ Αιτωλοακαρνανίας η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της επετείου. Χαιρετισμό απεύθυναν οι  Δήμαρχοι  Κ. Λύρος, Σπ. Κωνσταντάρας, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αιτωλοακαρνανίας κ. Σακαρέλος. Τελετάρχης ο υπεύθυνος της Δημοτικής Γλυπτοθήκης Μιλτιάδης Γρηγορόπουλος.

Ο Δήμος Μεσολογγίου τίμησε τους στρατιώτες του 2/39 Σ.Ε. που έπεσαν το 1940 στην μάχη της Γκραμπάλας (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ