ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Δήμος Αγρινίου ο μόνος δημόσιος φορέας που βραβεύτηκε στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ο Δήμος Αγρινίου ο μόνος δημόσιος φορέας που βραβεύτηκε στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ο Δήμος Αγρινίου ο μόνος δημόσιος φορέας που βραβεύτηκε στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης

8ο Ετήσιο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο Δήμος Αγρινίου ο μόνος δημόσιος φορέας που βραβεύτηκε όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Πρωτοπορία στην μετάβαση στην οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις σχετικά με την προχωρημένη θέση του Δήμου Αγρινίου στην Βιώσιμη Ανάπτυξη  ως «Sustainability Leader», δηλαδή ως ηγέτη στον τομέα αυτό, που επιβεβαιώθηκε με βράβευση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την κατασκευή του πρότυπου ενεργειακού σχολικού κτιρίου του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου, έχει μια πολύ σημαντική υποσημείωση: ο Δήμος Αγρινίου ήταν ο μόνος εκπρόσωπος του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα ή της Αυτοδιοίκησης στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Περισσότεροι από εκατό εκπρόσωποι επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και απόφοιτοι παρακολούθησαν το «8ο Annual Sustainability Summit με τίτλο «Sustainability-ESG Manager: Leading the Low Carbon Economy Transition” που διοργάνωσε τo ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE), τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.Το Ετήσιο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός όπου συναντιούνται η ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα με αντικείμενο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κυκλική Οικονομία.

Ο Καθηγητής Eric Soderquist, Διευθυντής του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης και ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE) και Επισκέπτης Καθηγητής σε θέματα Bιώσιμης Ανάπτυξης του MBA International, στην εισαγωγική του ομιλία, αναφέρθηκε στις νέες ευρωπαϊκές νομοθεσίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα στελέχη που ασχολούνται με θέματα Βιωσιμότητας-ESG.

Στο συνέδριο και τα πάνελ που πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τρία διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής αγοράς. Η κυρία Έλενα Αθουσσάκη, Chief Sustainability Officer στην Motor Oil Group, παρουσίασε τη θέση που έχει η βιώσιμη ανάπτυξη στη δομή της εταιρικής διακυβέρνησης και στρατηγικής και τον ρόλο των εξειδικευμένων στελεχών στην υλοποίηση των εταιρικών στόχων. Ο κύριος Σπύρος Κίντζιος, Director, Corporate Development στη UNI-PHARMA Kleon Tsetis Pharmaceutical Laboratories S.A. και απόφοιτος του MBA International, εξήγησε γιατί μια εταιρία αξίζει να επενδύσει σε πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, ποια είναι το οφέλη που μπορεί να αποκομίσει, αλλά και τους κινδύνους που θα πρέπει να λάβει υπόψη της στο ταξίδι προς τη βιωσιμότητα. Η κυρία Ευαγγελία Γκλεζάκου, Senior Sustainability Manager στην DIMAND S.A., μίλησε για τους ρόλους που καλείται να εκπληρώσει ένας Sustainability Manager και τις ικανότητες που πρέπει να έχει για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που παρουσιάζονται καθημερινά.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου δόθηκαν ειδικές διακρίσεις σε Ηγέτες και Διευθυντές της Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν υλοποιήσει, διαχρονικά, σημαντικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες με άξονα το περιβάλλον και την κοινωνία κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής πορείας τους. Συγκεκριμένα, βραβεία παρέλαβαν οι: Νίκος Λούλης, Πρόεδρος της Loulis Food Ingredients Α.Ε., Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου, Ελένη Ανδρεάδη, Διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Sani/Ikos, Νένα Κεβορκιάν Παλαντζιάν, Corporate Social Responsibility Director της EUROPA και Λήδα Βιτουλαδίτου, Sales & Marketing Director της ΜΕΓΑ Α.Ε.

Ειδικό βραβείο για τη συμβολή της στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής, έρευνας και καινοτομίας μέσα από το Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA δόθηκε στo δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. Τέλος, βραβεύθηκαν δυο φοιτητές του MBA International, ο Μάριος Νικολάου και ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης για την υψηλή απόδοσή τους στο μάθημα Διεθνείς Στρατηγικές και Αναφορές Βιωσιμότητας και την επαγγελματική τους απασχόληση με θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το epixeiro.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αγρινίου στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς έχει ήδη ολοκληρώσει και εφαρμόσει Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο για την παρακολούθηση της ποιότητας ατμοσφαιρικών και υδάτινων ρύπων και την Ενεργή Πλατφόρμα τιμολόγησης – διαχείρισης δημοτικών σταθμών φόρτισης οχημάτων. Σύντομα ολοκληρώνεται και η Ενεργειακή Κοινότητα με στόχο την οικονομική αυτάρκεια του Δήμου (ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης ενέργειες 4,707,369 ευρώ), την παροχή κοινωνικής πολιτικής (με δωρεάν ενέργεια σε 2500 ευάλωτα νοικοκυριά) ενώ το περιβαλλοντικό πλεονέκτημα εκτιμάται να είναι εξαιρετικά σημαντικό με εξάλειψη της επιβάρυνσης 20,266 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως.

Τα κριτήρια επιλογής της Οργανωτικής Επιτροπής αφορούσαν στη διενέργεια σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και καλών πρακτικών, όπου ο Δήμος Αγρινίου βραβεύτηκε για το υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα (κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης Α+).

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δυτική Ελλάδα: Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα τον Νοέμβριο συγκριτικά με πέρυσι- Ίδιος ο αριθμός των θανατηφόρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ