ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΟ δήμαρχος Θέρμου για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του Αξαρλιάν: “Δεν σε ξεχνάμε Θάνο”

Ο δήμαρχος Θέρμου για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του Αξαρλιάν: “Δεν σε ξεχνάμε Θάνο”

Ο δήμαρχος Θέρμου για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του Αξαρλιάν: “Δεν σε ξεχνάμε Θάνο”

Τη μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν, 30 χρόνια από τη δολοφονία του 20χρονου τότε φοιτητή, τίμησε ο δήμαρχος Θέρμου που βρέθηκε στην Αθήνα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κωνσταντάρας καταδικάζει την τρομοκρατία και αφήνει σαφείς αιχμές για εκείνους που διαχωρίζουν τα θύματά της βάσει των πολιτικών τους πεποιθήσεων.

Αναφέρεται ακόμα στην επικείμενη εκδήλωση στο Δήμο Θέρμο όπου θα τιμηθεί η μνήμη του επίσης αδικοχαμένου από τρομοκρατική επίθεση Παύλου Μπακογιάννη.

Στις φωτογραφίες της ανάρτησης απεικονίζεται το πολύχρωμο στεφάνι  που κατέθεσαν στον τόπο της δολοφονίας φίλοι του Θάνου Αξαρλιάν, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε βίαια. Σε αυτό αναγράφεται:

“Δεν σε ξεχνάμε, οι φίλοι σου”.

Τι αναφέρει η ανάρτηση

14 Ιουλίου 2022 σήμερα και είναι η θλιβερή επέτειος των 30 χρόνων από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν , του εικοσάχρονου φοιτητή που περπατούσε αμέριμνος στην οδό Καραγεώργη Σερβίας και Βουλής στην Αθήνα .

Ο Αξαρλιάν το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου 1992, έπεσε νεκρός στο κέντρο της Αθήνας, τραυματισμένος θανάσιμα από τα θραύσματα της ρουκέτας που εκτόξευσε η «17 Νοέμβρη» κατά του αυτοκινήτου που μετέφερε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Σήμερα ευρισκόμενος στην Αθήνα πέρασα από το σημείο για να τιμήσω την μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν , ενώ σύντομα στην πόλη μας θα τιμήσουμε και τον Παύλο που πέρασε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο και δολοφονήθηκε και αυτός άνανδρα όπως ο Αξαρλιάν .

Τα θύματα της τρομοκρατίας είναι οι ήρωες που ενώνουν και δεν τα διαχωρίζουμε ανάλογα με τις πολιτικές μας πεποιθήσεις , όπως κάνουν κάποιοι τωρινοί «πνευματικοί» αχυράνθρωποι .

Δεν σε ξεχνάμε ΘΑΝΟ !

 

Πέθανε ο ιδρυτής της La Repubblica και εμβληματικός δημοσιογράφος Εουτζένιο Σκάλφαρι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ