ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Δήμαρχος Αγρινίου νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ

Ολοκληρωτική επικράτηση Γιώργου Παπαναστασίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου

Νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ

Από την παράταξη του κ. Παπαναστασίου όλα τα μέλη Προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής – «Λευκό» από τις παρατάξεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ – απών από τη διαδικασία ο Δημήτρης Τραπεζιώτης

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, εκλέχθηκε χθες νέος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, σε μια διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο. Έχοντας να αντιπαρέρθει μόνο την υποψηφιότητα του Δημάρχου Ερυμάνθου, Θανάση Καρπή, ο κ. Παπαναστασίου εξελέγη με τις ψήφους των μελών της παράταξής του στο Διοικητικό Συμβούλιο και θα έχει πενταετή θητεία.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα της ΠΕΔ δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιου, κι έτσι στις θέσεις αυτές εκλέχθηκαν οι Γαβριήλ Λιάτσης, δήμαρχος Πύργου και Νίκος Καραπάνος, δήμαρχος Μεσολογγίου αντίστοιχα. Από την παράταξη του κ. Παπαναστασίου εξελέγησαν επίσης και τα δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Χριστόπουλος από τον δήμο Πάτρας και Γιάννης Πρεβεζάνος από τον δήμο Αμφιλοχίας.

Πριν την ψηφοφορία προηγήθηκε συζήτηση και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε προσπάθεια σύγκλισης σε μια υποψηφιότητα των «προοδευτικών» παρατάξεων, η οποία όμως προσέκρουσε στην άρνηση των παρατάξεων που προέρχονται από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου, Δημήτρης Τραπεζιώτης, δεν παρέστη στην εκλογική διαδικασία. Αφού φάνηκε ότι δεν υπήρχε προοπτική συνεργασίας, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Καρπής έθεσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου, λαμβάνοντας μόνο τις 7 ψήφους της παράταξής του, αφού «Λαική Συσπείρωση» και «Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία» έριξαν Λευκό, όπως έπραξαν και στη συνέχεια της διαδικασίας για την εκλογή των υπολοίπων μελών του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Σ», ο κ. Παπαναστασίου περιέγραψε την δύσκολη πενταετία που ανοίγεται μπροστά από την αυτοδιοίκηση, και η οποία χαρακτηρίζεται από περικοπές πόρων, αλλά και τους στόχους της ΠΕΔ που πρέπει να περιλαμβάνουν όχι μόνο την διεκδίκηση μεγαλύτερης χρηματοδότησης αλλά και προσπάθεια για απαλοιφή των ανθρωπιστικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Αναλυτικά, ο κ. Παπαναστασίου είπε:

«Έχουμε μπροστά μας πέντε πολύ δύσκολα χρόνια. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ουσιαστικά η ΠΕΔ είναι το όργανο που ενώνει όλους εμάς τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης του πρώτου βαθμού στη Δυτική Ελλάδα. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καταφέρνοντας να αλλάξουμε τους ίδιους τους κακούς εαυτούς μας και ό,τι υπάρχει γύρω μας, αλλάζοντας τη νοοτροπία μας και αλλάζοντας εποχή στην αυτοδιοίκηση.

Θα παλέψουμε από την πρώτη στιγμή για να αναστραφεί η υποχρηματοδότηση των δήμων και η περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων, αλλά κυρίως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να απαλειφθεί η μεγάλη ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση που βιώνουν οι κοινωνίες των δήμων μας, αλλά και για να αλλάξει το αναχρονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων και των υπηρεσιών τους.

Μπορούμε όλοι μαζί στο τέλος της πενταετίας να κοιτάξουμε τον πολίτη στα μάτια, έχοντας επιτύχει τους στόχους μας και έχοντας εκτελέσει το έργο για το οποίο έχουμε ταχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για το καλό της κοινωνίας του τόπου και της Περιφέρειάς μας».

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr