ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan κάθε Παρασκευή στο Αγρίνιο – ΗΧΗΤΙΚΟ

Ο Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan κάθε Παρασκευή στο Αγρίνιο – ΗΧΗΤΙΚΟ

Ο Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan κάθε Παρασκευή στο Αγρίνιο – ΗΧΗΤΙΚΟ

Ο Αναστάσιος Καρανδρέας, χρόνια δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα όπως αιμορροϊδοπάθεια με χρήση υψηλής τεχνολογίας και περιοχική αναισθησία, όγκους μαλακών μορίων κλπ στη βάση της κλινικής ημέρας με άμεση αποχώρηση του ασθενούς από το νοσοκομείο με οριστική θεραπεία και ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου.

Ο Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan θα βρίσκεται κάθε Παρασκευή στο Αγρίνιο, λειτουργώντας ιατρείο, επί της οδού Μπαϊμπά 32. Ο λόγος για τον διακεκριμένο επιστήμονα – γενικό χειρουργό Αναστάσιο Καρανδρέα.

Το βιογραφικό του κ. Καρανδρέα πλούσιο!

Αριστούχος απόφοιτος Βαρβακείου προτύπου σχολής.
Ακολούθως Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο πτυχιακό έτος, συνέπεια της αριστείας του και με σύσταση του κοσμήτορος του Πανεπιστημίου έγινε δεκτός στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Harvard USA.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και κατόπιν τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και ακολούθως την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό).
Έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής σε μεγάλα κέντρα Μεγάλης Βρετανίας καθώς και της Ελλάδας.
Εξειδίκευση σε παθήσεις ανωτέρω πεπτικού στην Πανεπιστημιακή κλινική Hammersmith του Λονδίνου.
Εξειδίκευση στην Λαπαροσκοπική χειρουργική στο Louis Pasteur University του Στρασβούργου.
Εξειδίκευση στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για την υποστήριξη βαρέως χειρουργικών ασθενών.
Διευθυντής χειρουργικής κλινικής νοσοκομείου Metropolitan.

Τα τελευταία χρόνια δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα όπως αιμορροϊδοπάθεια με χρήση υψηλής τεχνολογίας και περιοχική αναισθησία, όγκους μαλακών μορίων κλπ στη βάση της κλινικής ημέρας με άμεση αποχώρηση του ασθενούς από το νοσοκομείο με οριστική θεραπεία και ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου. Ο κ. Καρανδρέας έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.000 χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο κ. Καρανδρέας, φιλοξενήθηκε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Αγγελόπουλου, «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» αναλύοντας τη νόσο της αιμορροϊδοπάθειας, τα συμπτώματα, τις προληπτικές εξετάσεις και τις μεθόδους αντιμετώπισης, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές στους ασθενείς και βέβαια επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της κολονοσκόπησης.

Αιμορροϊδοπάθεια: Πλήρης και οριστική θεραπεία χωρίς παραμονή στο νοσοκομείο & χωρίς μετεγχειρητικό πόνο στο Metropolitan.

H αιμορροϊδοπάθεια (κοινώς ζοχάδες) είναι η διάταση του φλεβικού αγγειακού δικτύου του πρωκτικού δακτυλίου. Αποτελεί μια νόσο ταμπού ακόμα και εν έτει 2019 με αποτέλεσμα ο πάσχων να μην προσέρχεται για ιατρική εξέταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξέλιξη της νόσου προς το χειρότερο και την προσέλευση του ασθενή στον χειρουργό όταν αυτή είναι πια σε προχωρημένη κατάσταση.

Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των αιμορροΐδων παίζει η διατροφή. Αξίζει, μάλιστα να σημειωθεί πως η νόσος, είναι σχετικά σπάνια στην Αφρική, όπου οι διατροφικές συνήθειες και η ίδια η διατροφή διαφέρουν. Ωστόσο, όταν οι Αφρικανοί πολίτες μεταναστεύσουν στην Ευρώπη και ακολουθήσουν τον τρόπο διατροφής των Ευρωπαίων τότε αυξάνεται η συχνότητα εμφάνισης της νόσου και σε αυτούς. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι η καθιστική ζωή, η δυσκοιλιότητα, η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και τα καρυκεύματα.

Στα συμπτώματα της νόσου συμπεριλαμβάνονται:
• η αιμορραγία κυρίως κατά τη διάρκεια της κένωσης,
• ο πόνος όταν υπάρχει θρόμβωση των εν λόγω αγγείων,
• και ο κνησμός.

Τα συμπτώματα είναι συμβατά και ανάλογα του βαθμού της αιμορροϊδοπάθειας, που ορίζεται ως Α′, Β′, Γ′ και Δ′ βαθμού αντίστοιχα:
• Α′ βαθμού: οι αιμορροΐδες είναι ορατές κατά την κλινική εξέταση με το πρωκτοσκόπιο.
• Β′ βαθμού: οι αιμορροΐδες προπίπτουν κατά τον τεινεσμό στην αφόδευση αλλά ανατάσσονται αυτομάτως.
• Γ′ βαθμού: οι αιμορροΐδες προπίπτουν κατά τη φάση της αφόδευσης αλλά ανατάσσονται με το χέρι.
• Δ′ βαθμού: όταν η αιμορροϊδοπάθεια έχει εξελιχτεί σε τέτοιο βαθμό που οι αιμορροΐδες προπίπτουν από τον πρωκτικό δακτύλιο και πλέον δεν ανατάσσονται.

Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί ότι ακόμα και αν ο ασθενής βλέπει αίμα στις κενώσεις του, δεν πρέπει να κάνει μόνος του διάγνωση αλλά να απευθυνθεί άμεσα σε ιατρό, καθώς πίσω από αυτό το σύμπτωμα μπορεί να υποκρύπτεται σοβαρότατη νόσος. Ο ιατρός θα θέσει τη σωστή διάγνωση κάνοντας διαφοροδιάγνωση από ενδεχόμενα θηλώματα πρωκτού, κονδυλώματα πρωκτού, ραγάδα δακτυλίου η οποία προκαλεί οξύ άλγος της περιοχής και πολλοί τη συγχέουν με τη συγκεκριμένη νόσο ή ακόμα και καρκίνο του παχέος έντερου που μπορεί μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχει διαλάθει της προσοχής.

Προληπτικές εξετάσεις
Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα η πρώτη κολονοσκόπηση αναφοράς πρέπει να γίνεται μετά το 45ο έτος της ηλικίας και όχι μετά τα 50 έτη όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Μέθοδοι αντιμετώπισης
Στο Metropolitan Ηospital, τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζεται η κλασική μέθοδος χειρουργικής αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας κατά Milligan-Morgan σε συνδυασμό με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας και συγκεκριμένα με τη χρήση ειδικού υλικού: του ψαλιδιού υπερήχων.

Δεν χρησιμοποιούνται, δηλαδή, ούτε νυστέρι ούτε η κλασική διαθερμία που έκανε μετεγχειρητικό έγκαυμα και, επομένως, έντονο πόνο, με αποτέλεσμα τεράστιο όφελος στην αποκατάσταση του ασθενούς. Είναι μια τεχνολογία που σέβεται τους ιστούς, δημιουργεί αιμόσταση και επιτυγχάνει πλήρη, απόλυτη και οριστική θεραπεία της παθήσεως με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί, συνήθως, ο ασθενής αποφεύγει τη χειρουργική αποκατάσταση καθώς θεωρεί, ότι θα έχει αφόρητους πόνους και δύσκολη αποθεραπεία. Ωστόσο, με αυτή τη χειρουργική τεχνική οι ειδικοί μειώνουν τόσο τον πόνο όσο και τη μετεγχειρητική δυσφορία που νιώθουν οι ασθενείς.

Σε συνδυασμό αυτής της τεχνικής με τη χρήση περιοχικής αναισθησίας από εξειδικευμένο αναισθησιολόγο επιτυγχάνεται το καλύτερο χειρουργικό και μετεγχειρητικό αποτέλεσμα με συνέπεια, ο ασθενής 3-4 ώρες μετά το χειρουργείο να βρίσκεται σπίτι του. Επιπλέον, από την επομένη μέρα είναι σε θέση να έχει πλήρη δραστηριότητα. Και αυτό αφορά την πλειονότητα των περιπτώσεων.

Κλείνοντας, θα πρέπει να υπογραμμιστεί για ακόμα μια φορά η ανάγκη της κολονοσκόπησης και ο ζωτικής σημασίας ρόλος της στην πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων του παχέος εντέρου.

Για ραντεβού με τον κ. Καρανδρέα μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 480 9000 και στο 694 478 9999. Ήδη το ιατρείο λειτουργεί στο Αγρίνιο με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Αναστάσιου Καρανδρέα, στον “ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8” και στον δημοσιογράφο Νίκο Αγγελόπουλο.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Παιδική ταινία για τα Χριστούγεννα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας Καλυβίων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr