ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ Δαμασκηνός, το “Αγρίνιο – Μεσολόγγι” κι ο Εξάψαλμος!

Ο Δαμασκηνός, το “Αγρίνιο – Μεσολόγγι” κι ο Εξάψαλμος!

Ο Δαμασκηνός, το “Αγρίνιο – Μεσολόγγι” κι ο Εξάψαλμος!

Ο Δαμασκηνός, το “Αγρίνιο – Μεσολόγγι” κι ο Εξάψαλμος!

Καμιά φορά στα τοπικά δημοσιογραφικά γραφεία υπάρχει η αίσθηση ότι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός μπορεί και…διακτινίζεται, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε περισσότερα από ένα μέρη ταυτόχρονα!

Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο κατάφερε να χοροστατήσει στον Άγιο Γρηγόριο και να αλλάξει προϊστάμενο, να βρεθεί στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο για να μιλήσει σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και να παραβρεθεί και στον Ιερό Ναός Αγίας Τριάδας στην βασιλόπιτα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής “Δαυίδ ο Ψαλμωδός”!
Στον τελευταίο του σταθμό, δε, εξήγησε ότι η ψαλτική είναι μια αγγελομίμητη τέχνη, αφού το κατεξοχήν έργο των αγγέλων είναι να υμνούν ακατάπαυστα τον Θεό.

Βέβαια, οι άγγελοι έχουν κι έναν άλλο ρόλο, να μεταφέρνουν στους ανθρώπους όσα θέλει να τους πει ο Θεός, διότι η φωνή Του είναι τόσο τρομερή, ώστε ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να την ακούσει ο ίδιος χωρίς να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Αλλά ας μην το χοντρύνουμε.

Είναι, που λέτε, τόσο… αγγελομίμητη η ψαλτική ώστε μπορεί να βάλει να συνεννοηθούν και οι Αγρινιώτες με τους Μεσολογγίτες! Ναι, δεν κάνουμε καθόλου πλάκα, ο Δαμασκηνός ξεκάθαρα ζήτησε από τον διευθυντή οι δύο Σχολές Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου και Μεσολογγίου να πραγματοποιήσουν κοινή εορταστική εκδήλωση και στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, στο τέλος του έτους, ώστε να διατρανώσουν την ενότητα!

Με λίγα λόγια, ο άνθρωπος έχει καταλάβει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά εδώ που ήρθε. Μόνο μια παρατήρηση να κάνουμε: μακάρι να βοηθήσει η ψαλτική να τα βρούμε κάποτε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, αλλά να θυμόμαστε ότι μέσα στην ψαλτική είναι κι ο… Εξάψαλμος!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η τοξικότητα έφτασε μέχρι την κάλπη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ