ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοO B. Φωτάκης με αφορμή τα ζητήματα που αποσχόλησαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

O B. Φωτάκης με αφορμή τα ζητήματα που αποσχόλησαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

O B. Φωτάκης με αφορμή τα ζητήματα που αποσχόλησαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Δύο ζητήματα (εκτός άλλων) που απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν:

α) η απόφαση για μετατροπή των συμβάσεων υπαλλήλων που απασχολούνται σε δομές του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Α. με την αιτιολογία ότι καλύπτουν Πάγιες και Διαρκείς ανάγκες

β) η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Δήμο μέσω του προγράμματος  κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και η ανάγκη προκήρυξης νέου προγράμματος μέσα στο έτος.

Θεωρώ λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας, της πανδημίας και του ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού ανεργίας στο Δήμο μας ότι και στα δυο αιτήματα όφειλα να συνταχθώ. Χαρακτηρίζοντας την απόφαση έντιμη, δίκαιη και γενναία. Ιδιαίτερα επαναλαμβάνω σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο τόπος.

Ο εμπορικός κόσμος, η εστίαση κοκ παράλληλα στενάζουν και ασφυκτιούν κάτω από το σκληρό λοκνταουν σχεδόν ένα χρόνο τώρα και η Πολιτεία οφείλει να συνεχίσει να  στηρίζει με κάθε τρόπο τη μικρομεσαία επιχείρηση και τους χιλιάδες των εργαζομένων.  Οφείλει να προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να εργάζονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον που θα ευνοεί την εργασία με τον πιο απόλυτο τρόπο υπέρ μιας κοινωνικής οργάνωσης, που θα διαθέτει παράλληλα δομές ικανές να προστατεύουν τις προσωπικές ελευθερίες.

Αυτό φυσικά δεν δίνει άφεση Λαϊκισμού σε όσους θεωρούνται οπαδοί του «κράτους-πατερούλη» έχοντας την τάση να ποδηγετούν τους πολίτες και να μανιπουλάρουν τις κινήσεις τους για φτηνά πολιτικά οφέλη. Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, ούτε οι δυνατότητες είναι απεριόριστες απαιτείται από όλους να λένε την αλήθεια, αρκετά ο τόπος πλήρωσε με τις αυταπάτες.

Η Πανδημία και ό,τι αυτής συνεπάγεται είναι εδώ και είναι εχθρός όλων, δεν είμαστε εμείς και οι άλλοι, είμαστε όλοι μαζί!

Μπορούν να μετατραπούν σε “μικρές κυβερνήσεις” οι Περιφέρειες – Στον “Δυτικά Fm” o αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr