ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΟ Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαϊμης σε τεχνική συνάντηση για την πορεία των έργων INTERREG (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαϊμης σε τεχνική συνάντηση για την πορεία των έργων INTERREG (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαϊμης σε τεχνική συνάντηση για την πορεία των έργων INTERREG (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, τεχνική συνάντηση Εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Δ.Ε. με στελέχη της εν λόγω ειδικής υπηρεσίας.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των ενταγμένων έργων του προγράμματος Ελλάδα – Ιταλία όσον αφορά στο φυσικό αντικείμενο και την απορροφητικότητα, καθώς και οι ενέργειες που είναι ανάγκη να πραγματοποιηθούν από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με σκοπό να αυξηθεί η απορροφητικότητα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης δέκα (10) διασυνοριακών έργων  συνολικού προϋπολογισμού 1.886.800,50 ευρώ – η ολοκλήρωση των οποίων αναμένεται εντός του 2020 – καθώς και των τεσσάρων (4) στρατηγικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 6.254.974,70 ευρώ, οι εναρκτήριες συναντήσεις των οποίων αναμένονται εντός του διμήνου Δεκεμβρίου 2019 – Ιανουαρίου 2020.

Επιπλέον, εν όψει της έκδοσης της τελευταίας προκήρυξης που επίκειται για τα στρατηγικά έργα του προγράμματος Ελλάδα – Ιταλία στο πλαίσιο του άξονα για την Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση, παρουσιάστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη, Φωκίωνα Ζαΐμη, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την προμήθεια και διάθεση μη στελεχωμένων αεροσκαφών και την εκπαίδευση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη χρήση των ανωτέρω αεροσκαφών σε μια πλειάδα εφαρμογών περιβαλλοντικής προστασίας, πολιτικής προστασίας κ.α., με στόχο την συμπερίληψη αυτής της πρωτοβουλίας  στην επερχόμενη προκήρυξη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ζαΐμης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη  Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Γιουτίκα, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ανταλλαγής εμπειριών και κοινών καλών πρακτικών.

Η απάτη των αναδρομικών «σαρώνει» στη Δυτική Ελλάδα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr