ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ “αντικαπνιστικός” δεν τηρείται γιατί έτσι μας αρέσει!

Ο “αντικαπνιστικός” δεν τηρείται γιατί έτσι μας αρέσει!

Ο “αντικαπνιστικός” δεν τηρείται γιατί έτσι μας αρέσει!

“Καλά μωρέ ο Μπισμπίκης σας πείραξε;”. Μετά από αυτή την δήλωση-σαχλαμάρα μπορείς να προσθέσεις ότι θες.

Τις παρακολουθήσεις, την Αστυνομία στα πανεπιστήμια, το ΝΑΤΟ, τη φτωχοποίηση (σε μια χώρα από τις κορυφαίες στον κόσμο στην σπατάλη φαγητού), τους βιαστές, ό,τι τραβάει η ψυχή σου!

Με λίγα λόγια το νόημα είναι ότι πρέπει να λύσουμε όλα τα άλλα προβλήματα ως κοινωνία-κατά προτίμηση με προοδευτικό… πρόσημο-και μετά να μας πειράξει ο κάθε Μπισμπίκης που καπνίζει μέσα στους χώρους διασκέδασης.

Διότι μπορεί να έχουν έρθει ένα σωρό νόμοι για το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους (2002, 2010, 2019, 2020) αλλά η αλήθεια είναι ότι ο νόμος ουδέποτε εφαρμόστηκε με μια μόνο εξαίρεση. Το φαγητό. Για την ακρίβεια το φαγητό από ένα status  και πάνω, διότι στα μικτά μαγαζιά όπου το φαγητό ανακατεύεται με το κουτούκι και το μεζεδοπωλείο, μετά από κάποια ώρα…χάνεται η μπάλα.

Η κατάσταση δεν είναι τωρινή, από το 2010 όταν ο Γ. Παπανδρέου ο νεότερος έφερε τον νόμο για τα “μαγαζιά”, τηρήθηκε για λίγο -όσο γινόταν έλεγχοι- και μετά… λήξις.

Ειδικά μετά την πανδημία και τους περιορισμούς που υπήρξαν είναι κάτι σαν ιεροσυλία να ζητάς πια στα μπαρ να μην καπνίζουν, ίσως όχι σε όλα, κάποια αποτελούν εξαίρεση.

Οι λόγοι για το φαινόμενο είναι οι ίδιοι για κάθε άλλο νομό που δεν τηρείται στην χώρα. Δεν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό. Απλά έτσι μας αρέσει, αν γίνει έλεγχος, εντάξει, θα κάνουμε ότι τηρούμε τον νόμο, φυσικά με την ανάλογη γκρίνια, πολιτικοποίηση και αναφορά στην χούντα που έχει η χώρα!

Μόλις θα χαλαρώσει πάλι ο έλεγχος οι νομοταγείς, δηλαδή οι κυρ-Παντελήδες, θα λουφάξουν και οι μερακλήδες και οι “ανυπότακτοι” θα πάρουν πάλι το κουμάντο.

Γιατί έτσι μας αρέσει ή μάλλον γιατί “του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει”.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πως λέμε στα γαλλικά το «ποτέ των ποτών»;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ