ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδα«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Πήγαιναν χωρίς δελτία αποστολής και…» – Ο Σταύρος Μπαλάσκας για την κοινωνική κουζίνα

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Πήγαιναν χωρίς δελτία αποστολής και…» – Ο Σταύρος Μπαλάσκας για την κοινωνική κουζίνα

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Πήγαιναν χωρίς δελτία αποστολής και…» – Ο Σταύρος Μπαλάσκας για την κοινωνική κουζίνα

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής, και ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση που αφορά την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και τον Κώστα Πολυχρονόπουλος.
Ο ιδρυτής της ομάδας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, και δύο συγγενικά του πρόσωπα μπαίνουν στο «στόχαστρο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε για την υπόθεση.

«Γιατί έγινε έρευνα τώρα; Οι οργανώσεις με καταστατικό ή χωρίς που κάνουν φιλανθρωπικό έργο και συλλέγουν χρήματα από ανθρώπους είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Άρα θα έπρεπε εξαρχής να βρίσκονται το μόνιτορ των Αρχών. Ο άνθρωπος αυτός διατηρεί το τεκμήριο της αθωότητας».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε πως η οικονομική αστυνομία θα ελέγξει πού πήγαιναν τα λεφτά.

«Η έρευνα έχει ανοίξει εδώ και εννέα μήνες. Όλα καταδεικνύουν πως αυτός ο άνθρωπος κατασπαταλούσε τα χρήματα σε δραστηριότητες προσωπικού τύπου. Υπάρχει ήδη ένας πολύ μεγάλος όγκος καταγγελιών για τον υποφαινόμενο. Υπάρχουν και επώνυμες καταγγελίες. Υπάρχουν καταγγελίες που ερευνώνται για πακιστανικά σούπερ μάρκετ. Πήγαιναν χωρίς δελτία αποστολής και πωλούνταν αλλού μετά. Στην τσέπη δεν έχει βάλει τίποτα».

Ο Γιώργος Τσούκαλης σχολίασε:

«Μία εταιρία που θέλει να προσφέρει, δεν έχει κόψει έστω ένα μηδενικό τιμολόγιο; Έπρεπε να υπάρχουν αυτά. Θα υπάρξουν και στοιχεία από τις εταιρίες που στέλνουν τα τιμολόγια».

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ